Redacció: 05/05/2016

firaReus acull aquest cap de setmana la GameJam URV-Reus, una jornada dedicada al món del desenvolupament i la creació de videojocs per a professionals del sector, estudiants i creatius que vulguin posar a prova el seu talent. L’esdeveniment consisteix en una trobada que es realitza en un espai comú -en aquest cas a les sales d’actes de firaReus- i en un temps limitat de màxim 36 hores­, durant les quals els participants hauran de demostrar el seu talent creant un videojoc sobre un tema concret. L’acte començarà demà a la tarda, de 16.30 a 21 h i es farà dissabte de 9 a 21 h i diumenge de 9 a 18 h. Un centenar de persones s’han inscrit per a participar-hi. Amb aquesta jornada es pretén potenciar la creació d’una xarxa de desenvolupadors de videojocs al territori.

A banda de la programació de videojocs també està previst que s’hi realitzin ponències de professionals del sector que explicaran la situació actual del mercat. A més, un equip de mentors aportaran la seva experiència en el món dels videojocs.

La GameJam URV-Reus està organitzada pel Google Developer Group TGN, el grup ThinkIT_ i alumnes d’informàtica de la URV, amb la col·laboració del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La jornada està inclosa en els actes de celebració dels 25 anys dels estudis d’enginyeria informàtica a la demarcació de Tarragona.

L’equip organitzador té una àmplia experiència en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments, ja que ha organitzat diverses hackathons dedicades a la creació d’aplicacions mòbils amb possibilitat de tenir viabilitat real en el mercat i també pel que fa a temàtica relacionada amb les smart cities, l’educació i la gamificació.