Redacció: 30/05/2019

180 professionals d’arreu de Catalunya, Balears i Castelló, participen en l’XIè Congrés d’Infermeria Pediàtrica organitzat per l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica, que amb el lema “La recerca: generant un nou univers per infants i adolescents”, es farà des d’aquesta tarda i fins dissabte a firaReus. El programa contempla la realització de taules rodones, conferències i activitats amb l’objectiu de generar un marc de reflexió sobre els principals temes d’actualitat en pediatria i impulsar la investigació i la recerca en temes d’infermeria pediàtrica.

Durant el congrés es difondran experiències i es parlarà de noves tendències en les activitats preventives a l’edat pediàtrica. També es treballarà per donar visibilitat i identificar els trastorns de la conducta infanto-juvenil i ampliar coneixements sobre les possibilitats que tenen les TIC’s com a eina en la salut, les experiències de la seva aplicació en l’edat pediàtrica i les possibilitats que ofereixen en la infermera pediàtrica.

El Congrés començarà aquesta tarda amb la inauguració que es durà a terme a l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus i que comptarà amb la conferència inaugural: “Univers de la “Vida Bona”. Nous conceptes i teories reparadores” a càrrec de Joan Elias, DEA en Comunicació i Humanitats i ex-director de Comunicació i Atenció a l’Usuari de l’Hospital Universitari de Bellvitge (ICS).

El programa compta amb diverses taules rodones: “Activitats preventives en l’edat pediàtrica”, “Atenció al nen en situació d’urgència. Problemes de salut mental a pediatria” i “TIC’s aplicades en salut a pediatria” i amb la realització de quatre simposis de màxima actualitat per al sector. D’altra banda, des de l’organització del congrés es destaca la qualitat del centenar de treballs de recerca rebuts, molts dels quals s’exposaran en les sessions de comunicacions orals i pòsters.

La cloenda del congrés comptarà amb la conferència “Quan compres, la salut primer! Myhealth watcher i l’obesitat infantil. L’ús de les noves tecnologies per millorar l’alimentació i fomentar els hàbits saludables” a càrrec de Joan Gil, periodista i CEO Fundador de Cube Technology i MyHealthwatcher.

El congrés finalitzarà dissabte a la tarda amb el lliurament de premis als millors treballs presentats i una visita al Reus Modernista per part dels congressistes.

Podeu consultar el programa detallat del congrés a www.www.firareus.com.