Redacció: 08/03/2016

El Grup de Desenvolupadors de Google a la demarcació de Tarragona (GDG Tarragona) i Tech&Ladies organitzen la tercera edició de la jornada Women Techmakers (WTM) que es farà aquest dissabte, 12 de març, a firaReus. La jornada compta amb la col·laboració de Tarracodroid, REDESSA, firaReus i TINET, i amb el patrocini de Google.

El WTM és una iniciativa de Google a tot el món i té l’objectiu de donar visibilitat i potenciar les dones en sectors que encara estan majoritàriament ocupats per homes, com són les ciències, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques. Es realitza amb motiu del Dia Internacional de la Dona i el Grup de Desenvolupados de Google de la nostra demarcació va ser pioner en l’organització d’aquest esdeveniment a l’Estat Espanyol.

La jornada està dirigida a desenvolupadors, dissenyadors, emprenedors i estudiants que vulguin aprendre i compartir inquietuds i experiències. El WTM començarà a les 9.15 h i hi poden assistir professionals de diferents sectors, tant homes com dones. La particularitat és que les ponències les realitzaran exclusivament dones expertes en l’àmbit tecnològic.

Les xerrades d’enguany se centraran en les plataformes de hardware com Arduino, Intel Galileo o Raspberry Pi i les impartiran Isabel Cabezas, Technical Evangelist en Microsoft i Carmen Checa de Pasiona, les quals mostraran les possibilitats de la placa Intel Galileo i l’Internet de les Coses (IoT). A més, la Dra. Maria Àngels Moncusí, professora del Departament d’Enginyeria i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili, mostrarà la programació d’aquestes plaques en temps real.

De la seva banda, Maddalena Molteni, d’Artificial Solutions, explicarà què significa y quin potencial té el NLI (Natural Language Interaction), tecnologia responsable dels assistents virtuals inteligents. Per acabar, Davinia Garcia de Worldline explicarà la metodologia SCRUM y GitFlow i Adela Tort d’eDreams, parlarà d’integració continua i continuous delivery. Les dues xerrades estan emmarcades en la millora de la gestió i el desenvolupament de projectes.

A més de participar en diferent xerrades tècniques, l’esdeveniment donarà l’oportunitat als assistents de fer networking i d’aprendre sobre noves tecnologies.

La inscripció al Women Techmakers és gratuïta i es pot fer a través del portal: http://wtmreus.eventbrite.es i la informació es pot consultar a http://wtm.gdgtarragona.net.