Redacció: 12/01/2016

firaReus ha tancat l’any 2015 acollint 111 actes que han portat al Centre de Fires i Convencions a uns 129.000 visitants. Els actes que més es contracten a les nostres instal·lacions són les jornades, les reunions d’empresa i els cursos. En total s’han realitzat 111 actes (100 actes i 11 fires) que han comportat 159 dies d’ocupació. Pel que fa als congressos, l’any 2015 se n’han realitzat dos a firaReus. El primer, el Congrés de Pediatria Pràctica dut a terme el 30 i 31 de gener i el segon, el Congrés del Grup per l’Epidemiologia i l’Enregistrament del Càncer en els països de Llengua Llatina. Els dos congressos han aplegat a 200 professionals cada un.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat que «per aquest 2016 es treballa amb la previsió de doblar els assistents del sector de congressos, unes 800 persones, que vindran d’arreu de Catalunya i de l’Estat i mantenir el nombre de fires, tant les pròpies com les d’organitzadors externs». En aquest sentit, de cara al 2016 firaReus té confirmada ja l’organització de quatre congressos que es realitzaran durant el primer semestre de l’any, 3 d’ells al mes d’abril. Així, a finals de gener s’acollirà el Congrés de Digestologia, d’àmbit autonòmic. El 8 i 9 d’abril es farà el Congrés de Pediatria, a mitjans del mateix mes es durà a terme el Congrés de Pneumologia, també d’àmbit autonòmic i el 22 i 23 d’abril, firaReus acollirà el IX Curso Gotel de Investigación en Limfomas, d’àmbit estatal.

Pel que fa a les fires, l’any vinent firaReus serà la seu d’una nova fira externa, la Fira d’Antiquaris i Artistes que es farà els dies 12, 13 i 14 de febrer. Dies després, el 24 de febrer, es realitzarà la 4a edició de FiBO, la Fira de Comerç Online. El calendari de fires del 2016 es completarà amb certàmens ja habituals, la majoria dels quals organitzats per firaReus però també alguns d’externs. Així, la resta de fires previstes per aquest 2016 són el saló de la mascota, Bestial i el saló de cotxes i motos clàssics, Epocauto, que es realitzaran al mes de març. El Saló de la Moto, la Polar Gran Fondo – Expobike, l’Autoprimavera, exproReus, Tot Nuvis, EcoReus i el Parc de Nadal completen el calendari fins a arribar a les 11 fires programades per l’any que comença.