Redacció: 12/10/2014

La 44a edició de l’exproReus tancarà portes aquest diumenge a la nit consolidant totes les activitats paral·lels introduïdes en els darrers anys. Així, durant el cap de setmana s’ha dut a terme la segona edició del saló de rebosteria creativa, CupcakeReus, que ha tingut una gran acceptació per part dels visitants. El saló ha aplegat diferents estands de pastisseries i botigues d’estris de cuina per a l’elaboració de dolços i pastissos a més del concurs per a professionals. D’altra banda, ‘Tasting Village’ ha rebut una altíssima participació de visitants que han pogut degustar crepes, menjar japonès, embotits així com les tapes més creatives i innovadores així com elegir entre una àmplia varietat de menjar ecològic. A més, una selecció de vins, caves i la recent marca ‘Vermut de Reus’ han promocionat els productes del territori a tots els visitants.

Per tots aquests motius, el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha assegurat que “des de l’organització de firaReus es preveu que el saló de pastisseria creativa CupcakeReus mantingui la linia iniciada en els darrers anys.’ Sanromà ha assegurat que aquest és un ‘sector en el que hi ha mercat i que cal donar continuïtat, promoció i visibilitat a les accions iniciades’.

El president del Comitè Executiu ha detallat que els primers indicadors asseguren que ‘tots els imputs són positius’ en els cinc sectors temàtics de la fira. ‘La gran afluència de públic durant els cinc dies de fira mostren l’interès que cada any desperta entre els veïns de la ciutat i del conjunt del territori’, ha  conclòs Sanromà. 


Potenciar el component experiencial i solidari

De la seva banda, la tinenta d’alcade i regidora de Promoció Econòmica, Alicia Alegret, ha fet incidència en el centenar d’activitats paral·leles programades. ‘Dotar la fira amb aquest afegit de certamen experiencial on participar activament i provar nous productes és un dels reptes a seguir potenciant en les properes edicions. Els tallers i les degustacions programades  són un valor afegit d’exproReus i són l’element que la diferencia’. Alegret ha insistit en la fira ha d’evolucionar cap a nous formats i potenciar encara més el component experiencial als visitants.

Les activitats de caire solidari també han tingut un pes especial dins de l’agenda d’exproReus 2014. ExproReus ha estat enguany un espai per donar a conèixer les novetats en diferents sectors. Entre d’altres, destaca les novetats en el sector de l’automoció i, especialment, el de les noves tecnologies on s’han pogut veure impressores en 3D o televisors amb definició 4K Ultra HD. Les novetats en productes per la llar i les activitats relacionades amb la salut i la bellesa també han estat algunes de les més participatives de la fira. 

La propera cita del calendari firal serà del 21 al 23 de novembre amb la 22a edició del Tot Nuvis.