Redacció: 12/10/2015

La Fira de Fires, exproReus, tancarà portes avui a les nou de la nit, amb un molt bon balanç pel que fa a l’activitat generada aquests cinc dies. Així, en els primers contactes realitzats amb els expositors s’ha pogut copsar una percepció de millora en l’activitat comercial, en la línia del context econòmic actual de certa recuperació econòmica. En aquest sentit, l’automoció ha tingut enguany un paper destacat i no només ha comptat amb més marques sinó que també amb un gran nombre de presentacions de vehicles, un fet que els visitants han valorat molt positivament.

Pel que fa a la gastronomia, l’oferta s’ha concentrat bàsicament a la zona del Tasting Village. Aquest espai, que compta amb una vintena d’expositors, ha tingut una molt bona afluència de públic i en moments puntuals dels dies de més afluència ha arribat a quedar-se petit.

El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha destacat «el dinamisme de les empreses expositores de la fira, que en molts casos han buscat activitats complementàries a la seva presència als estands i han programat activitats aconseguint així un doble objectiu: captar l’atenció dels visitants i també, indirectament, convertir exproReus en una fira més participativa i adaptada a les demandes actuals dels visitants».

Durant els cinc dies d’exproReus s’han programat activitats pels més petits, des de tallers fins a espectacles de màgia, que han tingut una gran acceptació. El perfil de visitants és imminentment familiar i per això des de l’organització es treballa cada vegada més amb la voluntat de consolidar una oferta variada d’estands però també una oferta lúdica adequada.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, afirma que «a través d’exproReus la ciutat es converteix durant cinc dies en la capital econòmica del sud de Catalunya. Gairebé 200 empreses del territori hi confien per donar a conèixer els seus productes. Des de l’organització s’ha treballat per adaptar l’oferta lúdica i complementària de la fira als nous temps i la gran afluència de públic d’aquests dies és una mostra clara de què s’ha treballat en la línia correcta».

En aquest sentit, Internet i les noves tecnologies també han tingut un paper destacat en aquesta 45a edició d’exproReus i el concurs d’Instagram que amb el hashtag #jovaigaexproreus animava a tothom a penjar fotografies relacionades amb la fira multisectorial ha comptat amb la participació de més de 200 fotos.

Altres activitats destacades del programa que també han captat l’atenció dels visitants han estat la tercera edició del Saló Cupcake Reus i la competició d’acrobàcies aèries que s’ha fet avui a l’Auditori Marià Fortuny i a la qual els visitants d’exproReus han pogut accedir de forma gratuïta.

ExproReus tancarà doncs les seves portes aquest vespre fent un primer balanç molt positiu per les primeres impresions que han traslladat a l’organització tant visitants com expositors.

L’activitat firal es reprendrà del 20 al 22 de novembre amb Tot Nuvis, la Fira dels Nuvis i Celebracions, que enguany arriba a la seva 23a edició.