Redacció: 16/12/2019

La segona edició de la fira de robòtica Catbot obrirà les seves portes aquest cap de setmana ampliant programa i horari respecte a l’any passat. Així en aquesta edició la fira també es podrà visitar aquest diumenge a la tarda i s’ampliaran les activitats amb xerrades i tallers per a tota la família. CatBot és l’esdeveniment de robòtica educativa més important de la Catalunya Sud i està organitzat per firaReus i Dynamind, una empresa que organitza activitats extraescolars, formacions especialitzades i cursos i tallers sobre robòtica en l’àmbit de l’educació i les escoles.

CatBot segueix la línia de treball de firaReus de promoure l’organització d’esdeveniments relacionats amb sectors estratègics per la ciutat com són el sanitari, el de l’automoció i molt especialment el tecnològic. Així, aquest últim trimestre de l’any les instal·lacions del Tecnoparc han concentrat un gran volum d’activitats vinculades amb les noves tecnologies ja que firaReus haurà acollit dues fires: Mr Game i CatBot, a més de diverses jornades, d’impressió 3D al novembre i també vinculades al Clúster TIC.

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallàres ha destacat que “aquesta fira va en la línia del foment de noves vocacions relacionades amb el sector TIC. Les empreses tecnològiques reclamen més professionals preparats, per això creiem que és important que des de ben petits coneguin les possibilitats que tenen al seu abast amb les noves tecnologies”.

Catbot oferirà la possibilitat d’apropar-se a les noves tecnologies a través de tallers de muntatge i programació, murals interactius, gimcanes tecnològiques, construccions arquitectòniques i conferències.

El co-fundador de Dynamind, Ricardo Bonache, ha posat en relleu el fet que aquesta fira “és un bon aparador de les metodologies i eines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques), ja que permet ensenyar a tothom que són, perquè serveixen i quina utilitat tenen en el futur de la societat.”

El programa de CaBot és el següent:

DISSABTE 21

De 12 a 14 h Tallers oberts

12 h ‘El missatge misteriós d’En Llauneta’ (Gimcana múltiple)

12 h Mural interactiu amb Probot

12.30 h Conferència ‘La robòtica per educar als futurs creadors del demà’, a càrrec d’Hugo Cardillo

12:30 h Taller-Conferència a càrrec de Rocío Lara de Ro-Botica. Taller familiar amb LEGO. Curiositats de la robòtica del moment. (Amb inscripció)

13.15 h Cúpules de Leonardo (Amb inscripció)

De 14 a 16 h es tanca la fira Catbot

De 16 a 20 h Tallers oberts

16 h ‘El missatge misteriós d’En Llauneta’ (Gimcana múltiple)

16 h Mural interactiu amb Probot

16.30 h Taller Lego Family (amb inscripció dins la mateixa fira)

17 h Kahoot tecnològic

17:30 Taller pares/mares/ascolescents (a partir de 13 anys) amb LEGO Minstorms NXT a càrrec d’Albert Ollé de l’URV. (Amb inscripció)

18:30 h Cúpuels de Leonardo

18:30 h Kahoot tecnològic

19:00 Taller pares/mares/ascolescents (a partir de 13 anys) amb LEGO Minstorms NXT a càrrec d’Albert Ollé de l’URV. (Amb inscripció)

19.30 h Cúpules de Leonardo

20 h Tancament de la fira Catbot

DIUMENGE 22

D’11 a 14 h Tallers oberts

11 h ‘El missatge misteriós d’En Llauneta’ (Gimcana múltiple)

11 h Mural interactiu amb Probot

11.30 h Kahoot tecnològic

12 h Conferència a càrrec de Carles Soler de EDUCABOT

12 h Taller Lego Family (amb inscripció dins la mateixa fira)

12:30 h Cúpules de Leonardo (Amb inscripció)

De 14 a 16 h es tanca la fira Catbot

De 16 a 19 h Tallers oberts

16 h ‘El zmissatge misteriós d’En Llauneta’ (Gimcana múltiple)

16 h Mural interactiu amb Probot

16.30 h Cúpules de Leonardo

17 h Kahoot tecnològic

17:30 Conferència a càrrec de Judith Boquera de Dynamind ‘Viure la tecnologia en família’

18 h Taller Lego Family (amb inscripció dins la mateixa fira)

18.30 h Kahoot tecnològic

19 h Tancament de la fira Catbot

Pel que fa a l’horari, la fira obrirà portes dissabte dia 21 de desembre a les 12 h fins a les 14 h i de 16 a 20 h; i diumenge 22, d’11 h fins a les 14 h i de 16 a 19 h. El preu de l’entrada són 3 € (2€ amb Carnet Jove) i els menors de fins a 3 anys no paguen entrada.

A la pàgina web de firareus: www.www.firareus.com es poden comprar anticipadament les entrades.