Redacció: 16/03/2018

Demà a les onze del matí obre portes la 9a edició de Bestial, el Saló de la Mascota. La fira, s’inaugurarà oficialment a les 12 h a l’estand del Col·legi de Veterinaris de Tarragona. L’acte anirà a càrrec del Director Regional de Nanta, Marcel Ferré Sánchez.

En aquesta 9a edició la fira ha incrementat un 50% el nombre d’expositors, de 21 a 31, i també les activitats programades, que arriben a la trentena. Un dels principals atractius que presenta aquesta edició de Bestial és el monogràfic dedicat al Pastor Alemany, que es farà diumenge. L’esdeveniment, organitzat pel Real Club Español de Perro Pastor Alemán (CEPPA) de Catalunya consisteix en una competició basada en la morfologia dels Pastors Alemanys. En aquest campionat participaran uns 80 gossos en diferents categories.

El programa també té com a novetat una activitat d’interacció educativa amb mascotes adreçada a persones amb necessitats especials. El taller, organitzat pel Col·legi de Veterinaris de Catalunya, Tercania i Proyecto Tan Amigos, se centrarà en un recorregut adaptat a diferents grups a través del qual es treballarà la tinença responsable.

En aquesta edició també se celebrarà l’Exposició Internacional Felina de l’ASFEC (Associació Felina de Catalunya), que comptarà amb uns 150 gats de 15 races diferents. A Bestial tampoc faltaran algunes de les activitats més populars en altres edicions, com les exhibicions de gossos de rescat i cossos de seguretat; desfilades de gossos d’acollida; exposició de rèptils exòtics i tallers d’educació canina.

Amb la voluntat de dinamitzar la fira i fer participar els assistents, diumenge a les 12 h es durà a terme el tradicional concurs de mascotes amb les categories “el gos més simpàtic” i “el gos que més s’assembla al seu amo”. Les inscripcions es poden formalitzar gratuïtament a la pàgina web de firaReus.

L’horari de Bestial és dissabte i diumenge d’11 a 20 h. Les entrades tenen un preu de 5 euros (4 euros amb el Carnet Jove) i es poden comprar online a través de la pàgina web de firaReus: www.www.firareus.com i també, el mateix dia a taquilla. Els menors de 7 anys no paguen entrada.