Redacció: 17/11/2016

Demà obre portes la 24a edició de Tot Nuvis, amb un centenar d’expositors dels sectors presents a l’hora de preparar una boda, especialment la restauració que comporta el 30% dels estands de la fira, i fotografia i vídeo de boda, que ocupen un 20% dels estands. La resta de sectors que formen part de l’oferta de Tot Nuvis són agències de viatges, vestits de nuvi i núvia, música i animació, complements, servei de wedding planners, floristeries, joies, perruqueria i estètica, vehicles i protocol.

En total ocuparan un espai de 4.500 m2, als quals s’han de sumar els 1.000 m2 de la passarel·la, que un any més es farà dissabte i diumenge a les sis de la tarda. Altres activitats previstes són sessions d’assessorament en protocol nupcial i actuacions musicals.

En les enquestes realitzades en la darrera edició de Tot Nuvis, els expositors van valorar en un 7 sobre 10 la fira, segons el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, «una bona nota que ens anima a seguir treballant per millorar encara més la fira que ja és un referent a la demarcació. L’any vinent, quan Tot Nuvis compleixi el quart de segle, tenim previst fer una celebració especial». Segons la mateixa enquesta, un 40% dels expositors assegura que el volum de negoci que li ha generat Tot Nuvis és de fins a 3.000 € i un 19% el situa entre els 3.000 i els 10.000 €.

A Catalunya el nombre de casaments de l’any passat es va mantenir en els gairebé 27.000 de l’any anterior. D’aquests uns 3.000 es van fer a la nostra demarcació. El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat que «les dades de casaments van en augment des de fa 3 anys i també ha augmentat la despesa mitjana del casament, que se situa al voltant dels 20.000 € a Catalunya, per això confiem en el bon resultat d’aquesta edició de Tot Nuvis».

Pel que fa a la valoració dels visitants, gairebé el 80% va assegurar que havia tret bastant o molt rendiment de la seva visita a Tot Nuvis. I el mateix percentatge recomanaria la fira a amics o familiars. A més, una quarta part dels visitants enquestats va afirmar que la fira li havia servit per fer contactes i un 21% directament per contractar serveis.

Tot Nuvis és la segona fira que permetrà participar en promocions especials a través de l’APP de firaReus, i també en sortejos i «rasca i guanya». En aquesta edició hi ha fins a 17 premis a sortejar entre els assistents, que van des de l’organització del casament, la creació d’un book fotogràfic, descomptes en joies o caps de setmana per a dues persones.

L’entrada de Tot Nuvis té un preu de 5 € (4 € amb Carnet Jove) i l’horari de la fira és divendres de 17 a 21 hores i dissabte i diumenge, d’11 a 21 hores.

Amb Tot Nuvis, es tancarà el calendari de fires organitzades per firaReus. Tot i amb això, la setmana vinent les nostres instal·lacions acullen una fira organitzada per una empresa externa, EcoReus, i al mes de desembre, el Parc de Nadal.