Redacció: 09/10/2015

La gastronomia tindrà demà un lloc destacat a exproReus amb el showcooking que el cuiner Xavier Pellicer realitzarà a les 12 del migdia a l’estand de Cuina i Disseny i durant el qual elaborarà dos plats: col rostida servida freda amb ceba vermella i d’altra banda, raves de patata macaria amb mongeta tendra i rossinyols.

Xavier Pellicer va ser cap de cuina del restaurant El Racó de Can Fabes de Sant Celoni (3 estrelles Michelin) i ha treballat en cuines tan prestigioses com la del restaurant Arzak de San Sebastián (3 estrelles Michelin) o la de l’Abac de Barcelona (2 estrelles Michelin). Pellicer també ha estat cap de cuina a prestigiosos restaurants francesos com Le Diamond Rose de Niça o Le Carré des Feuillants de París, tots dos amb 2 estrelles Michelin.

Actualment Xavier Pellicer és soci i assessor gastronòmic del restaurant Céleri de Barcelona, centrat en els productes ecològics de temporada. Precisament demà a les cinc de la tarda, Pellicer oferirà una conferència amb el títol «Evolució d’un xef després de passar per l’alta gastronomia» durant la qual explicarà el gir en la seva manera d’interpretar la cuina i l’apropament a una cuina saludable sense oblidar els orígens i les tècniques adquirides durant la seva carrera.

A banda de Pellicer, altres cuiners que participaran en aquestes exhibicions de cuina seran Gerson Ribal, del Restaurant Lizarran de Reus, Nacho Pous, del Xamfrà del Fòrum de Tarragona i Adam Saez, de Xocosave de Riudoms.

*Els mitjans de la comunicació que ho desitgin podran entrevistar al cuiner Xavier Pellicer un cop acabi l’exhibició de cuina.