Redacció: 26/11/2014

El proper divendres dia 28 de novembre s’inaugura EcoReus a les instal·lacions de firaReus. Aquesta és la primera fira d’ecologia, sostenibilitat i salut natural de la demarcació de Tarragona i tot i tractar-se d’una primera edició comença amb 50 expositors d’arreu de Catalunya i la resta de l’Estat.


EcoReus neix de la consciència social de respecte pel medi ambient i l’interès per produir i consumir productes naturals. Ha estat l’associació TerraVitae, que fent-se ressò d’aquesta creixent sensibilitat ciutadana, n’ha estat la impulsora. Tal com ha explicat Rosa Benito, organitzadora del saló, «Reus és el punt neuràlgic de les iniciatives ecològiques, agrícoles i sostenibles de tota la demarcació i també ofereix una potent oferta i demanda de productes ecològics i de Kilòmetre 0». Aquest és el motiu pel qual han emprès aquesta iniciativa a la ciutat i ha expressat les seves ganes i il·lusió de poder continuar-hi.


EcoReus és molt més que una fira on es presenten productes i empreses del sector sinó que també ofereix un ampli ventall d’activitats com tallers, conferències, projeccions audiovisuals, taules rodones i concursos. Aquest model de saló més participatiu i festiu ha estat inspirat amb els salons ecològics d’altres països, tot i així, no està gaire estès entre les fires ecològiques de l’Estat. Joan Carles López, organitzador de EcoReus, ha assegurat que l’aposta per conferenciants de qualitat i l’organització d’activitats atractives a tot els públics aconseguirà una àmplia difusió de l’ecologisme i d’un estil de vida més sa.


El saló EcoReus obrirà les seves portes el divendres a la tarda i s’allargarà fins el diumenge 30 al vespre. Durant aquests tres dies, comptarà amb expositors i activitats relacionades amb l’agricultura ecològica urbana, la bioconstrucció, les alternatives energètiques, el reciclatge, la cuina vegetariana, les cures naturals i tot allò necessari per conèixer i fer possible una model de vida més respectuós amb el medi ambient.


Entre les activitats programades destaca la xerrada del venerable Thubten-Wangchen, director de la Casa del Tíbet de Barcelona, dissabte a les 12h, així com també la conferència inaugural a càrrec de Josep Pàmies, reconegut agricultor i activista. Dins del marc del saló ecològic se celebra també la primera mostra de cinema de medi ambient i consciència i l’entrega de premis del concurs de dibuix Escoles Verdes de Reus.


L’activitat firal generada a firaReus conforma un total de 13 fires consolidades durant aquest 2014. Amb tot, es segueixen incorporant noves iniciatives a aquest calendari, com és el cas de la primera edició d’ EcoReus. Per tancar l’any, quedarà només, el Parc de Nadal organitzat per Reus Esport i Lleure. Aquest saló on els infants són els protagonistes està previst del 27 de desembre al 4 de gener.

 

Més informació: http://ecoreus.blogspot.com.es/