Redacció: 26/04/2018

Tindrà lloc els dies 27 i 28 d’abril i comptarà amb ponències de professionals de primera línia i tallers precurs eminentment pràctics

Més de 330 professionals de la pediatria de tot Catalunya participen en el 5è Curs de Pediatria Pràctica, que té lloc els dies 27 i 28 d’abril a firaReus. El curs està organitzat, com en les anteriors quatre edicions, per l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Institut Català de la Salut i amb la direcció dels pediatres Dr. Josep Maria Barroso i Dra. Olga Salvadó. Està adreçat a pediatres, metges residents, metges de medicina familiar i comunitària, diplomats universitaris d’infermeria que treballin en l’àmbit de la pediatria o hi estiguin relacionats, i també a auxiliars de pediatria, psicòlegs i nutricionistes implicats en pediatria.

Al curs s’analitzaran temes d’interès impartits per ponents de primera línia i també comptarà amb tallers precurs amb un caire eminentment pràctic. S’hi abordaran temes pediàtrics d’actualitat com els trastorns de la conducta i de l’alimentació, les alteracions dels patrons del son i el maneig de l’escoliosi i les arítmies cardíaques a l’atenció primària, entre altres.

Entre els ponents al curs destaquen professionals com la Dra. ME Rusi, neuropediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu; el Sr. L. Torres, psicòleg del Centre de Psicologia Biem de Madrid i coautor de diversos llibres juntament amb la televisiva Supernanny; el Dr. C Luaces, responsable del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu, i el Dr. Pineda, president de la Societat Catalana de Pediatria i expert en vacunes. Al curs hi participen professionals tant de l’Hospital Sant Joan de Reus com d’altres centres hospitalaris i d’atenció primària de Catalunya i també del País Valencià.

L’efecte de les vacunes

Aquest any, s’ha augmentat l’oferta dels tallers precurs per donar més cobertura a les necessitats pràctiques dels inscrits i, per primera vegada, s’ha inclòs un simpòsium satèl·lit que versarà sobre un tema de contínua actualitat com és l’efecte de les vacunes.

Enguany el curs arriba a la cinquena edició i, com cada any, augmenta considerablement el nombre d’inscrits, cosa que segueix demostrant l’interès que desperta la formació continuada entre els professionals de la pediatria. El curs compta amb la col·laboració de diversos laboratoris i està acreditat per la Universitat Rovira i Virgili i avalat per la Societat Catalana de Pediatria.

Aquest és el segon Congrés de l’any de l’àmbit de la salut que acull firaReus. El pròxim serà el XXXI Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. L’esdeveniment se celebrarà el 3 i 4 de maig.