Redacció: 29/03/2019

Té lloc avui i demà i inclou en la seva programació tallers precurs

Es farà molt d’èmfasi en el maneig de la conducta dels infants i s’hi tractaran temes de plena actualitat com les noves tendències en alimentació vegetariana, les noves al·lèrgies, les arrítmies cardíaques o les vacunes, entre altres

Un altre any i ja en van sis, més de 300 professionals de la pediatria de tot Catalunya participen en el 6è Curs de Pediatria Pràctica, que té lloc els dies 29 i 30 de març a firaReus i està adreçat a pediatres, metges residents, metges de medicina familiar i comunitària, diplomats universitaris d’infermeria que treballin en l’àmbit de la pediatria o hi estiguin relacionats, i també a auxiliars de pediatria, psicòlegs i nutricionistes implicats en pediatria.

Entre les sessions del curs s’abordaran temes de plena actualitat com és el maneig dels pares antivacunes o l’atenció pal·liativa a pediatria. També es tractarà, per la seva actualitat permanent, dels signes d’alerta en el trastorn de l’espectre autista o les malalties de transmissió sexual a l’adolescent. I per la seva contínua actualització també es parlarà de la contaminació ambiental, la salut infantil i les línies a seguir en el maneig de la RCP pediàtrica en el nostre país.

Altres temes que també seran presents a la jornada són: l’esport i la nutrició, els errors en l’ortopèdia infantil, les nocions d’odontopediatria a primària, les novetats en l’alimentació complementària, com mengen els nens i l’al·lèrgia alimentària LTP positiva.

Tallers precurs

També, com cada any, tenen lloc tallers precurs amb un caire pràctic on s’hi aborden temes pediàtrics d’actualitat com els trastorns de la conducta, impartits pel Sr. Luís Torres (psicòleg autor de diversos llibres amb la televisiva supernany) i la Dra. Carbajo (doctora en psicologia clínica) i les noves tendències en alimentació, impartit per la Sra. Maria Manera, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. També hi ha tallers d’exploració neurològica bàsica, d’arrítmies i de proves diagnòstiques i utillatge a la consulta.

El 6è curs de pediatria pràctica està organitzat per l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Institut Català de la Salut, amb la direcció dels pediatres Dr. Josep Maria Barroso i Dra. Olga Salvadó. Està acreditat per la Universitat Rovira i Virgili i avalat per la Societat Catalana de Pediatria.