Redacció: 31/07/2018

El Festival de Tributs i Fira de la Música 2018 INFINIT programarà quatre grans concerts amb alguns dels millors grups de covers del país. Aquests seran Chipper & The Wave, Sardina’s Golden Rule, Radio Reggae i Filferro

El festival també acollirà un cicle de cinema musical amb la projecció del clàssic El mago de Oz (1939) de Judy Garland i l’espectacular Moulin Rouge! (2001). L’Escola de Cinema de Reus col·labora amb el festival i dirigirà una xerrada al voltant de les projeccions per posar en valor els films

El Festival de Tributs i Fira de la Música 2018 INFINIT, que se celebrarà del 7 al 10 de setembre a firaReus, incorpora a la seva programació alguns dels millors grups de covers del país. Aquests grups s’afegiran als vuit caps de cartell ja anunciats. Els grups seran Chipper & The Wave, Sardina’s Golden Rule, Radio Reggae i Filferro. Tots ells actuaran com a teloners a l’escenari principal de firaReus els quatre dies de festival abans de les dues actuacions dels tributs. D’aquesta manera, INFINIT mostra un clar compromís amb el talent i els artistes locals.

Chipper & The Wave seran els encarregats d’actuar el divendres 7 de setembre abans dels tributs a Abba i Daft Punk. Chipper & The Wave és el grup liderat per Chipper, un ‘extriunfito’ que treballa amb les millors discogràfiques internacionals i que amb la seva banda s’ha especialitzat en els èxits musicals de les darreres tres dècades i els hits funk, disco, pop, jazz rock i soul del moment.

Dissabte, 8 de setembre, serà el torn de Sardina’s Golden Rule, que actuaran com a teloners dels tributs a Bee Gees i Tina Turner. Es tracta d’una de les millors bandes de covers de Catalunya, especialitzada a versionar música disco, funky i R&R de cantants com Aretha Franklin, Janis Joplin, Bruno Mars, Tina Turner o Gloria Gaynor, entre molts d’altres.

El tercer grup de covers que actuarà a l’INFINIT és Radio Reggae. Ho farà el diumenge dia 9 de setembre com a teloner dels The Buzz Lovers, tribut a Nirvana, i de MInd2More, triple tribut a Simple Minds, U2 & Depeche Mode. Considerat un dels millors grups de covers que existeixen en el món de la música d’arrels jamaicanes, els Radio Reggae faran vibrar de valent als assistents amb el seu particular estil Sound Reggae Party System.

La tarda del dilluns 10 de setembre serà pels Filferro. Aquest duet acústic inundarà el festival amb les seves característiques versions dels grans clàssics del pop i del rock interpretades en català. L’actuació d’aquest exitós grup de Manresa tindrà lloc abans que actuïn els tributs a Lady Gaga i Michael Jackson.

Les novetats a l’INFINIT continuen amb la presentació del cicle de cinema musical que tindrà lloc a l’auditori de firaReus amb la projecció de dos dels films que més han marcat la història passada i present d’aquest gènere cinematogràfic. El dissabte al migdia serà el torn per veure El Mago de Oz (1939), una de les majors produccions que s’han fet en la història dels musicals. Protagonitzada per Judy Garland i dirigida per Victor Fleming, va ser distingida amb un Oscar a la millor cançó per Over the Rainbow.

El diumenge al migdia es projectarà Moulin Rouge! (2001), un altre clàssic del gènere, aquest molt més contemporani, però igualment influent. Dirigida per Baz Luhrmann, va suposar una revisió del cinema musical, en part, gràcies a les celebradíssimes actuacions de Nicole Kidman i Ewan McGregor.

Per completar el cicle de cinema musical, l’INFINIT comptarà amb la col·laboració de l’Escola de Cinema de Reus i del seu director, Daniel Villanueva, que oferirà una xerrada per contextualitzar aquestes projeccions dins de la història del cinema musical.

Amb tot, l’esdeveniment és una aposta diferent dins del calendari d’activitats de firaReus. L’INFINIT servirà per posar en valor i explorar les possibilitats de les instal·lacions del Centre de Fires i Convencions, mitjançant un conjunt d’activitats paral·leles que requereixen d’unes necessitats tècniques específiques diferents.

La resta de programació i activitats de l’INFINIT es completarà les pròximes setmanes. Les entrades anticipades de l’INFINIT ja estan a la venda a través del web www.infinit-festival.com i a les botigues de Reus: Spook Records, Discos Qui’k i H-Records.