Redacció: 13/03/2019

La fira ocuparà 6.500 m2 i tindrà gairebé 40 expositors

Aquest cap de setmana torna Bestial, el Saló de la Mascota, que enguany compleix 10 anys. Un any més, la fira de Bestial compta amb un gran nombre d’activitats, conferències i tallers per a tota la família, entre les quals destaca l’Exposició Internacional Canina que es durà a terme durant tot el cap de setmana i que permetrà veure uns 600 gossos de més d’una vintena de races com ara, Pastors Alemanys, Dobermann, Schnauzers, Shar Pei, Boxer, Cocker, Labradors, etc.

A més de l’Exposició Internacional Canina, enguany es donarà protagonisme a la feina que es realitza des de les associacions que fomenten les adopcions, amb la campanya que es farà durant els dos dies de fira i que permetrà que per cada selfie que es comparteixi a les xarxes socials, amb l’etiqueta #BestialAdopta, ARION doni 1 quilo de pinso a les associacions presents a la fira. A més, també amb la finalitat de fomentar les adopcions, es faran desfilades de gossos d’acollida, a càrrec Tarracodogs, l’Última Llar i Gent i Gossos.

El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha explicat que “un any més, es realitzaran conferències i es farà difusió de la tasca que fan els gossos d’assistència i les propostes de teràpia assistida amb gossos, entre d’altres”.

En aquesta 10a edició de Bestial, les exhibicions seran molt diverses i n’hi haurà d’ensinistrament de gossos, de Dog Frisbee i d’Agility, entre d’altres. A més, durant tot el cap de setmana comptarem amb una exposició de rosegadors i el Col·legi de Veterinaris de Tarragona explicarà com funciona una clínica veterinària i faran tallers d’identificacions, d’urgències veterinàries i de colònies urbanes de gats.

Per primera vegada també hi haurà abelles a la fira. Serà a través de la presència de la Casa Museu de la Mel que, en col·laboració amb l’Associació d’Amics de les Abelles, organitzarà tallers per donar a conèixer l’activitat d’aquests insectes. 

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat que “després d’un Epocauto d’èxit, continuem una activitat molt intensa ja que aquest cap de setmana paral·lelament a Bestial acollirem el primer congrés de l’any i quan tanquem Bestial, començarem a preparar la tercera fira d’aquest mes, dedicada als vehicles de Km0”.

L’horari de Bestial serà dissabte i diumenge, de 10 a 20 h. El preu de l’entrada és de 5 euros i els nens de fins a 7 anys no paguen entrada.