Redacció: 10/03/2020

Ocuparà 6.500 m2 i tindrà una trentena d’expositors

L’onzena edició de Bestial obrirà portes aquest dissabte en un recinte de 6.500 m2 en el qual hi haurà una trentena d’expositors. La fira ocuparà una superfície de 6.500 metres quadrats, que és el total del recinte firal i des de l’organització s’ha treballat especialment perquè els més petits puguin gaudir també d’aquesta fira que és, juntament amb exproReus, una de les que té un perfil familiar més marcat.

La regidora d’Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, ha posat en relleu “la consolidació d’una fira única en el seu sector a tot Catalunya, tant per la quantitat d’activitats programades com per la superfície d’exposició”. 

Els sectors presents a la fira són molt diversos i van des de l’alimentació, animals, roba ¡ complements per a mascotes, assegurances, associacions i protectores d’animals, fins al Col·legi de Veterinaris de Tarragona. 

El vicepresident de la Cambra de Comerç, Jaume Batista, ha destacatat que “a Bestial també es farà èmfasi en la tinença responsable d’animals, en fomentar les adopcions de gossos, i en els comportaments cívics”.

El Saló de la Mascota, Bestial, compta amb un gran nombre d’activitats, conferències i tallers per a tota la família. Entre elles destaquen:

– CONFERÈNCIES: sobre comportaments dels gossos i abandonament i tinença de gossos.

– EXHIBICIONS: de disc dog i d’ensinistrament de gossos

– ESPECTACLES DE MÀGIA

– DESFILADA DE GOSSOS D’ACOLLIDA: a càrrec de l’associació “Gent i Gossos”

– GIMCANCA D’HABILITAT PER A GOSSOS: obert a la participació de tots els visitants que vulguin participar amb els seus gossos.

Per altra banda també estan previstes accions solidàries en col·laboració amb ARION, que és la marca que patrocina la fira. Tal com ha explicat el responsable comercial d’ARION Catalunya, Enric Menea, “a través de la iniciativa #BestialArionSolidaris, Arion regalarà 1 kg de pinso per cada fotografia que es faci el visitant al Photocall de la fira i la pengi a les seves xarxes amb el hastag: #BestialArionSolidaris”. Amb aquesta iniciativa, l’any 2019 Arion va regalar més de 500 kg de pinso a les associacions presents al saló.

En el marc de Bestial es farà la 14a Exposició Internacional Canina mentre que l’Exposició Internacional Felina que també estava programada finalment s’ha hagut de suspendre perquè compta amb una elevada assistència de jutges i participants de França i Itàlia. Donat que estem en un moment d’incertesa sobre la gestió del coronavirus, des de l’organització d’aquest esdeveniment s’ha preferit anul·lar-lo.

La inauguració de Bestial es durà a terme aquest dissabte a les 12 del migdia, i anirà a càrrec de la presidenta de la Unió Cinòfila de Catalunya, Maite Gonzalbo. 

L’horari de Bestial és dissabte i diumenge, 14 i 15 de març, de 10 a 20 h. El preu de l’entrada és de 5 euros i els nens de fins a 7 anys no paguen entrada.