Redacció: 23/04/2017

Milers de persones han visitat aquest cap de setmana les instal·lacions de firaReus per assistir a Catbrick, la 6a Trobada d’Aficionats a LEGO® de Catalunya. La mostra, que ha comptat amb 25 participants d’arreu de Catalunya, tancarà portes avui a les dues del migdia.

Catbrick és una trobada que es realitza anualment a Catalunya i que està organitzada per Hyspalug, l’associació d’aficionats a LEGO®. Enguany ha comptat a més amb la col·laboració de firaReus i de la Universitat Rovira i Virgili per l’organització i difusió de l’esdeveniment.

La trobada ha ocupat més de 1.000 m2 d’exposició al Foyer Marià Fortuny i també part del vestíbul d’accés a firaReus. S’han pogut veure 9 diorames que reproduïen pel·lícules com Star Wars i també espais com l’Arc de Triomf de Barcelona o la Torre Eiffel de París, entre molts d’altres.

Un dels eixos de Catbrick han estat els cursos, que han cobert totes les places disponibles en tots els horaris i modalitats: robòtica, tangram, etc. Per aquests tallers, organitzats per l’associació Dymamind, han passat centenars de nens i nenes. Els més petits han pogut jugar a zones de joc lliure on han fet les seves creacions i també participar en concursos i tallers. Tot plegat ha comportat que a firaReus s’hagin pogut veure més de mig milió de peces LEGO®.

Catbrick segueix el format encetat per firaReus en els darrers anys, de promoure la coorganització d’activitats. Un model que ha permès augmentar el nombre d’activitats fins a assolir la xifra rècord de 14 fires, 6 congressos, 120 actes i 180 dies d’ocupació.

Aquesta setmana l’activitat firal continua amb el Congrés d’Urgències i Emergències que es farà dijous i divendres i la Jornada d’Alta Capacitat i de Women Techmaker que es farà dissabte.