Redacció: 17/04/2015

Aquest divendres les instal·lacions de firaReus han acollit el 3D Event, la primera jornada d’impressió en tres dimensions de la demarcació. La presència d’experts del sector ha aconseguit reunir un centenar d’assistents, que a més, han pogut veure en directe el funcionament d’aquesta tecnologia a la zona showroom.

La jornada s’ha iniciat amb la ponència d’Aleix Oriol, enginyer en cap de l’equip de recerca i desenvolupament en impressió 3D de Hewlett Packard (HP), que ha estimat un creixement d’un 30% anual en el sector de la impressió 3D. A més, ha destacat la importància que tindrà aquesta nova forma de fabricació en el desenvolupament de sectors com el de l’automoció, l’aeronàutica, industria, salut i gran consum.

A través de ponències, taules rodones i zona expositiva, el 3D event ha ofert una perspectiva global del que és la impressió 3D i del gran ventall d’aplicacions que té aquesta tecnologia. Tant és així, que els experts que han participat en les taules rodones desenvolupades durant el matí provenien d’àmbits molt diferents. Entre ells, cal destacar la presència d’empreses com Exovite (món de la salut); Leitat (investigació automobilística); CETECOM (industria); LaserLab 3D (consumidor final); Tecnoespai (educació i formació) i IfusionShop (producció d’impressores).

Al tractar-se d’una tecnologia on les possibilitats, tant de materials com d’usos, són il·limitades els continguts presentats han donat resposta als interessos de sectors molt diferents. Així doncs, la jornada ha reunit persones amb perfils molt diferents, des dempresaris de diferents sectors fins a professors d’universitat, passant també per estudiants, artesans i emprenedors.

El contingut formatiu i divulgatiu ha quedat complementat amb el showroom de la jornada on els assistents han pogut veure sis tipus d’impressores en funcionament, l’escaneig de persones i objectes així com també maquetes, peces per automòbils i objectes ja impresos. La zona de networking ha permès també l’intercanvi de visions i experiències entre els professionals de la tecnologia 3D i els assistents. 

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha assegurat que “la bona acceptació d’aquesta jornada reforça la necessitat d’impulsar trobades tecnològiques amb aquest format. Seguint la línia iniciada amb la Fira de Comerç OnLine (FIBO) fa tres anys, -ha dit Arza- l’objectiu és treballar per seguir posicionant l’emplaçament del Tecnoparc com a punt de referència en el món TIC”. Arza ha conclòs emplaçant a ponents i assistents a una nova edició l’any vinent.