Redacció: 08/03/2018

firaReus acull aquest cap de setmana Epocauto, que comptarà amb una zona d’exposició de 6.300 m2, més un aparcament reservat per a vehicles clàssics

Una concentració de Renault Alpine animarà la jornada matinal de diumenge

Epocauto celebrarà aquest cap de setmana la seva 18a edició a firaReus. Ho farà amb un programa que destaca per la qualitat d’algunes peces exposades, encapçalades per l’exhibició d’un cotxe Vauxhall de 1904 i 16 cavalls de potència. La fira obrirà portes aquest dissabte a les 10 h.

L’esdeveniment ocuparà una superfície de 6.300 m2, a la qual s’ha de sumar una exterior de 4.000 m2 aproximadament que s’utilitzarà com aparcament reservat per a vehicles clàssics i concentracions. Aquesta zona també podrà ser visitada pel públic. El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha destacat que ‘Epocauto és una de les fires amb més tradició al calendari de firaReus, ja que enguany arriba a la majoria d’edat’.

Aquest mes de març s’inicia una temporada d’activitat intensa a firaReus. Tal com assenyala el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ‘amb l’activitat programada, no només de fires sinó també pel que fa a congressos, espectacles i jornades professionals esperem consolidar un calendari amb 125 actes i 227 dies d’ocupació a l’any’.

El preu de l’entrada a Epocauto és de 6 euros, amb descomptes de 3 euros per a aquelles persones que assisteixin amb el seu vehicle clàssic o a les concentracions previstes. Els menors de 10 anys no paguen entrada. L’horari d’Epocauto és dissabte, dia 10 de març, de 10 a 20 hores i diumenge dia 11, de 10 a 15 hores. 

Continguts de qualitat

Un estand especial acollirà el Vauxhall de 1904, una apreciada peça cedida pels seus propietaris per a aquesta edició d’Epocauto. Aquest model és el Vauxhall de 3 cilindres més antic que es coneix al món i va participar en dues ocasions al London-Brighton Veteran Car Run, entre altres ral·lis, com el popular Barcelona-Sitges.

El model que es podrà veure a Epocauto és un Rear Entrance Tonneau d’accés posterior, en referència als models que en aquella època separaven els seients del conductor de la resta de passatgers, imitant els carruatges.

Vauxhall és una marca britànica que va començar a fabricar vehicles l’any 1903, al barri londinenc del mateix nom i que avui està integrada al grup francès PSA.

Zona dedicada als automòbils de competició

Epocauto comptarà amb un espai especial, gestionat per l’Escuderia Baix Camp, que comptarà amb alguns dels models més populars que han participat en categories de ral·lis de regularitat i de velocitat pura.

En aquesta zona hi haurà 10 vehicles, entre els quals destaquen un Lancia Fulvia, un Seat 124 Sport, un Simca 1000 Rally, un Lancia Delta Integrale i un Honda Civic GTI 1600.

Monogràfics de Citroën, Siata i Moto Guzzi 

En aquesta edició, Epocauto destinarà part del seu espai a les marques Citroën i Moto Guzzi i també a la fàbrica tarragonina Siata. En aquesta línia, es farà un homenatge a la marca francesa Citroën, aprofitant el 70è aniversari del 2 CV i el 50è aniversari de Mehari. En un espai monogràfic de la firma, a més d’aquests dos models, es reuniran altres, com l’11 Ligero, GS, CX, Dyane 6.

Amb motiu del llançament del llibre “Siata Española”, de Jaume Cabot, també es realitzarà una exposició especial dedicada a la fàbrica tarragonina Siata, especialitzada en la construcció de carrosseries especials per a Seat.

Aquesta mostra, amb la col·laboració del club Siata Tarragona, comptarà amb la presència d’algunes de les unitats fabricades. Entre els models presents figurarà un Coupé Ampurias 750, una Formichetta, una furgoneta Minivan 3000 S4, o el prototip de camioneta 400 CG, entre d’altres.

Aprofitant aquest especial, dissabte a les 17.30 h es donarà una xerrada, oberta al públic, que comptarà amb la presència de diversos directius de la fàbrica.

Epocauto també dedicarà un monogràfic a Moto Guzzi. En aquest espai hi haurà alguns dels models clàssics més emblemàtics de la marca. Aquest especial és possible gràcies a la col·laboració del Grup de Motos Clàssiques de Reus.

L’estand acollirà unes 15 unitats, amb presència de models, com la Moto Guzzi 65, Le Mans 850, 400 de l’any 1929 i una 73 amb sidecar, entre altres.

Concentració de Renault Alpine

Una de les activitats d’Epocauto serà la concentració de Renault Alpine, que comptarà amb la presència d’uns 25 vehicles, principalment de models A110, A310 i A610 i algun altre model clàssic d’altres marques.

La concentració començarà a les 11 h i finalitzarà a les 14 h. Els vehicles es deixaran a l’aparcament per a clàssics.

Aparcament de clàssics i àrea comercial

Els propietaris particulars de vehicles clàssics disposaran d’aparcament gratuït a l’auditori exterior de firaReus, dins del recinte. Aquesta àrea de 4.000 m2 per a l’estacionament té una capacitat estimada de 200 cotxes.

Aquesta zona podrà ser visitada pel públic i fins a dos ocupants per vehicle podran beneficiar-se d’un descompte en el preu de l’entrada, pagant només 3 euros.

La fira també tindrà una àrea comercial. D’una banda, s’habilitarà l’espai Cover Garage, on els propietaris particulars comercialitzaran gratis els seus vehicles, gràcies a la col·laboració de l’asseguradora Classic Cover.

D’altra banda, hi haurà la zona comercial on se situaran diferents expositors especialitzats amb estands de venda de recanvis perquè els propietaris de vehicles clàssics puguin adquirir aquelles peces que són difícils de trobar i millorar els seus models. Aquesta zona també comptarà amb expositors de roba d’època, records, revistes, documentació, regals i diferents objectes relacionats amb el món clàssic de l’automòbil o la motocicleta.