Redacció: 27/05/2015

Experts en tecnologies de Google es reuneixen a partir d’aquest dijous a les instal·lacions de firaReus. La trobada d’enguany coincideix amb la conferència de desenvolupadors de Google més important de l’any que es durà a terme a San Francisco. És un esdeveniment en el qual es presenten les novetats pel que fa a tecnologia i dispositius que es veuran en el mercat en uns mesos. En passades edicions es van presentar els dispositius Nexus, les Google Glass, Android TV, Android Wear, entre d’altres. A San Francisco s’arriben a congregar prop de 6.000 persones de 60 països.

Amb la finalitat d’apropar aquesta experiència a aquells que no tenen l’oportunitat d’assistir al Google I / O de San Francisco, el GDG Tarragona -per quart any consecutiu- organitza el Google I / O Extended. Aquests són esdeveniments que tenen lloc en diferents ciutats del món en paral·lel i es viu en directe les presentacions i sessions formatives que ofereixen els enginyers de Google des de San Francisco. L’any 2013 el Reus Google I / O Extended va ser escollit per entrar en directe per videoconferència des de Reus a San Francisco durant la keynote.

Així, durant les jornades es podrà veure en directe -per streaming- la keynote que es durà a terme a San Francisco on es realitzaran les presentacions més esperades (Google Glass, més Wearables, Android Auto, Tango …?). També hi haurà espai per a conferències tècniques locals realitzades per desenvolupadors d’aquí. A més, serà una bona ocasió per fer networking, compartir inquietuds i experiències, i crear sinergies.

 

Google Garage

El Garage Series sobre Android TV tenen com a objectiu l’especialització de professionals
i empreses del territori espanyol en la creació d’apps Android per smartTVs que sortiran al
mercat en els pròxims mesos per part de diferents fabricants.
Sota la iniciativa Garage Series els GDGs de Barcelona, Tarragona, Lleida entre d’altres
realitzaran sessions formatives als membres de les seves comunitats i que serviran de
punt de trobada per a aquells professionals del sector.
Més enllà de les sessions formatives en aquesta nova tecnologia de smartTVs, els
assistents podran participar en el concurs a nivell estatal de creació d’aplicacions Android
per smartTVs que es durà a terme a nivell local, on les millors aplicacions seran triades
per al concurs nacional que es celebrarà a Barcelona el proper mes de setembre.
Al guanyador del premi a la millor aplicació per smartTVs se li premiarà amb una entrada
a un dels esdeveniments de referència sobre tecnologies Android d’Europa.
En el cas del GDG Tarragona, la primera sessió formativa es durà a terme durant el Reus
Google I/O Extended 2015 el divendres 29 de Maig i la segona el dissabte 30 de Maig.
La inscripció a l’acte pot realitzar­se al portal reusgoogleio.eventbrite.es

Amb motiu del Google I/O Extendet els Google Developer Groups de l’Estat posen en marxa la iniciativa Garage Series: Android TV.

El Garage Series sobre Android TV tenen com a objectiu l’especialització de professionals i empreses del territori espanyol en la creació d’apps Android per smartTVs que sortiran al mercat en els pròxims mesos per part de diferents fabricants. Sota la iniciativa Garage Series els GDGs de Barcelona, Tarragona, Lleida entre d’altres realitzaran sessions formatives als membres de les seves comunitats i que serviran de punt de trobada per a aquells professionals del sector.

Més enllà de les sessions formatives en aquesta nova tecnologia de smartTVs, els assistents podran participar en el concurs a nivell estatal de creació d’aplicacions Android per smartTVs que es durà a terme a nivell local, on les millors aplicacions seran triades per al concurs nacional que es celebrarà a Barcelona el proper mes de setembre. Al guanyador del premi a la millor aplicació per smartTVs se li premiarà amb una entrada a un dels esdeveniments de referència sobre tecnologies Android d’Europa. 

El Reus Google I / O Extended l’organitza el GDG Tarragona i TarracoDroid amb la col·laboració de firaReus i el patrocini de Google, i tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig a les instal·lacions de FiraReus al Tecnoparc.