Redacció: 05/10/2023

La fira multisectorial obre portes de l’11 al 15 d’octubre i tindrà entrada gratuïta

La fira multisectorial exproReus obre portes de l’11 al 15 d’octubre amb més de 20.000 m2 d’exposició i uns 150 expositors de sectors diversos com automoció (amb 40 marques de vehicles representades i una xifra similar de motocicletes), llar, decoració, tecnologia i salut i benestar, entre d’altres.

La fira exproReus consolida també l’entrada gratuïta que es va implementar l’any passat, just després de la represa de l’activitat post pandèmia per facilitar l’accessibilitat de les famílies.

Pel que fa a les activitats, tindran un gran protagonisme els productes de km0, amb demostracions gastronòmiques de restauradors de la Catalunya Sud. Com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Coneixement, i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges,

“exproReus ofereix un programa d’activitats que s’ha convertit en un important element d’atracció de visitants de les nostres comarques. En aquesta edició, el programa està enfocat en els dos sectors estratègics de ciutat i del territori que estem treballant a través de REDESSA i del Hub Foodtech & Nutrition, que són la tecnologia i l’alimentació”.

Precisament, el Hub tindrà un estand propi on es faran accions per a acostar la seva activitat a la ciutadania.

Pel que fa a la tecnologia, exproReus torna a fer una aposta per les activitats per a infants i joves, amb tallers de robòtica, un espai maker, realitat virtual i un escape room, entre d’altres. A més, hi haurà estands d’expositors que oferiran la possibilitat de gaudir a través d’ulleres de realitat virtual de La Tronada de Sant Pere en 360, o de conèixer la realitat immersiva.

El Hub Foodtech & Nutrition i els productes de proximitat, protagonistes de la fira

En aquesta 51a edició, el Hub Foodtech & Nutritition tindrà un estand on es farà difusió dels productes de proximitat de la Catalunya Sud i de les empreses adherides.

El regidor de Promoció Econòmica ha explicat que

“des del Hub Foodtech & Nutrition donarem visibilitat a tots aquests productes amb una nova marca: Hub Km0 amb la que volem ser un altaveu dels excel·lents productes gastronòmics de la Catalunya Sud i de les seves característiques i propietats nutricionals”.

Precisament, moltes de les activitats destinades als visitants de la fira s’han pogut dur a terme gràcies a la subvenció que ha rebut el Hub Foodtech & Nutrition com a projecte transformador en l’àmbit agroalimentari, a través de la Línia 4 dels ajuts del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El delegat del Govern, Àngel Xifré, ha manifestat que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va donar un ajut al Hub Foodtech&Nutrition perquè

“és un projecte transformador del sector agroalimentari de la Catalunya Sud, que afavoreix l’arrelament amb el territori i genera dinàmiques i serveis que permeten potenciar la innovació i impulsar la digitalització en tota la cadena de valor alimentària de les empreses associades al Hub”.

A més, alguns dels objectius del Hub coincideixen amb els del Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya 2021-2026.

Pel que fa als showcookings, es faran tots els dies de 19 a 20h a l’estand del Hub. Els productes i restaurants que hi participaran són els següents:

Dimecres, 11 d’octubre: Restaurant El Bistrot de Gandesa, cuinarà plats amb productes de la Terra Alta, com raïm, espàrrecs i safrà ecològic.

Dijous, 12 d’octubre: Showcooking de la DOP Siurana, a càrrec del l’assessor gastronòmic de la DO, el cuiner Francesc Blanch, de DEVITECA.

Divendres, 13 d’octubre: Restaurant Quatre Molins cuinarà amb vi del Priorat, tonyina de l’Ametlla, avellana de Reus, verat de la Costa Daurada, mel del Perelló i verdures de Riudoms.

Dissabte, 14 d’octubre: Restaurant Coll de Nulles, cuinarà amb productes l’Alt Camp, com verdures, garrofes i fruits secs.

Diumenge, 15 d’octubre: Restaurant Albert Guzmán, de Sant Carles de la Ràpita, que cuinarà amb productes del Montsià, com el peix, les verdures i també la carn i el pa.

Encara en l’àmbit de l’alimentació i del Hub, una altra de les accions previstes és una jornada de difusió d’un estudi impulsat per Eurecat, Med4Youth, que vol fer front contra l’obesitat juvenil i els factors de risc de malalties cardiovasculars associades, promovent el consum de productes de la dieta mediterrània.

Durant els dies de fira també s’han programat diverses degustacions, d’avellanes i cafès. Per últim, hi haurà tallers perquè els infants aprenguin a cuinar esmorzars i berenars saludables. Pel que fa a les activitats infantils, també hi haurà un espai d’escalada monobloc, tallers en anglès i actuacions de màgia.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha afirmat que

“exproReus és i ha de continuar sent el millor aparador per donar a conèixer les potencialitats del teixit empresarial, no només del municipi, sinó també del territori. És un orgull poder treballar de forma conjunta per posicionar-les de la forma més adequada. Des de la Cambra de Comerç de Reus hem lluitat i lluitem per potenciar els productes del territori. Cal realçar tot el que ofereix no només el Baix Camp, sinó també la resta de comarques que formen part del Territori Cambra Reus”.

La inauguració oficial d’exproReus la durà a terme el vicepresident Global DE T-Systems, David Oliva. T-Systems és la primera empresa multinacional tecnològica que es va instal·lar a la ciutat, concretament a REDESSA Viver i fa uns mesos ja va anunciar la seva intenció de créixer a la ciutat. L’acte d’inauguració oficial es farà el dimecres, dia 11 d’octubre a les 18 h, a l’estand del Hub Foodtech & Nutrition.

Amb motiu de la fira Reus Transport torna a habilitar una línia especial, la L80, que anirà des de la plaça de la Llibertat fins a firaReus amb una freqüència de mitja hora.

La fira multisectorial, obrirà portes de l’11 al 15 d’octubre d’onze del matí a nou del vespre. La zona de restauració del Tasting Village romandrà oberta fins a les deu de la nit.

Més informació a la pàgina web de firaReus Events.