Redacció: 14/10/2018

Les activitats gastronòmiques, les actuacions i tallers infantils i l’Escape Room han estat algunes de les activitats que han comptat amb més participació

exproReus tanca portes a la seva 48a edició, després de cinc dies marcats per l’activitat comercial i lúdica. Les instal·lacions de firaReus han acollit enguany l’oferta de 150 expositors de diferents sectors i un centenar d’activitats per a tots els públics. La fira multisectorial ha ocupat un total de 23.000 m2 sumant els espais del recinte interior i exterior. Tot i la pluja d’aquesta última jornada, la fira ha comptat amb una gran afluència de públic.

En aquesta edició, s’ha apostat per la diversificació d’activitat amb propostes per a tots els perfils, des d’infants, fins a públic més jove i adult. Entre les activitats amb més afluència de públic destaquen els tallers gastronòmics, com el showcooking principal que va protagonitzar el restaurant El Molí del Mallol, guanyador del programa televisiu Joc de Cartes; les actuacions infantils del Mag Nebur, la ludoteca en anglès de La Martina, els tallers de música de Yamaha School i de maquillatge, tatuatges i photocall de La Garlanda. També, els més petits han pogut interactuar amb tecnologia amb Laserlab i Petits Enginyers, preparar berenars saludables amb les propostes de Con eSe de Salud i gaudir de l’espai d’aventura a la zona exterior.

El públic adult també ha comptat amb activitats per celebrar l’exproReus. D’aquesta manera, ha gaudit de les proves de l’Escape Room, a càrrec d’Artificial Genetic Tool Corporation. Aquesta activitat, que ha tingut una molt bona acollida, ha sigut un primer tast del futur Escape Room que s’ubicarà a REDESSA 1. A més, enguany l’exproReus ha comptat amb un espai dedicat a l’Aeroclub de Reus, que ha ofert una exhibició diària de drons al foyer de firaReus. D’aquesta manera, el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, destaca que «la fira és el reflex de la voluntat d’oferir un programa innovador i atractiu, juntament amb l’oferta expositiva que ha incorporat el sector immobiliari amb l’objectiu de transmetre als visitants la vitalitat d’aquest mercat».

Pel que fa a l’automoció, l’exproReus ha mantingut els 10.000 m2 d’espai destinat a la venda de vehicles i ha reunit un total de 33 marques d’automoció. Un altre dels espais més destacats de la fira ha estat el Tasting Village, que ha comptat amb una bona oferta gastronòmica a càrrec de restauradors i venda directa de productes d’alimentació. En aquest espai hi ha hagut vermut electrònic als migdies i animació musical als vespres a càrrec de La Fàbrica.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat que l’exproReus és «un dinamitzador econòmic de la ciutat i així ho posen de manifest les primeres reaccions dels expositors en aquesta 48a edició, les quals són positives pel que fa als contactes comercials». Cal recordar que en la passada edició, la fira va generar un impacte econòmic d’11,5 M d’euros, 4 M més que l’any anterior.

L’exproReus enguany també ha estat un punt de referència de la mobilitat autònoma amb l’autobús Èrica, el primer bus elèctric i autònom que ha circulat pels carrers d’Holanda i Portugal del Tecnoparc, portant als visitants fins a l’entrada de la fira

Pel que fa a l’activitat dels pròxims mesos, firaReus acollirà les fires tecnològiques CATBOT (27 i 28 d’octubre) i MR GAME (del 9 a l’11 de novembre), la fira dels nuvis i celebracions, Tot Nuvis (del 16 al 18 de novembre) i el Parc de Nadal (del 27 al 4 de gener). Un any més, les instal·lacions acolliran la jornada dedicada al sector de la fusta, Fustend (22 d’octubre). També, el pròxim 25 d’octubre, el Centre de Fires i Convencions esdevindrà la seu del CONNECTA, l’esdeveniment de referència del turisme de reunions a Catalunya, que per primer cop tindrà lloc fora de Barcelona.