Redacció: 16/10/2019

Els pròxims 21 i 22 d’octubre firaReus acull el IV Simposi Internacional d’Enoturisme, que organitza conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació de Tarragona.

Aprofitant la infraestructura del Wintour Erasmus Mundus Master on Wine Tourism Innovation que es fa conjuntament amb les universitats de Porto i Bordeus, a més de la Universitat Rovira i Virgili, s’ofereix als agents del territori (especialment als cellers o els interessats en el desenvolupament de l’enoturisme), la possibilitat de compartir amb els alumnes de 17 països els ‘Nous Horitzons per l’Enoturisme’.

En aquest seminari, es presentaran nous instruments de comunicació i màrqueting i s’indicaran pautes per incorporar-los a les empreses productores de vi, per tal de ser també productores d’experiències enoturístiques i així, poder adaptar els productes als diferents mercats.

El seminari està pensat per aportar elements de reflexió que facilitin la creació de productes enoturístics, detectar elements clau a tenir en compte en les propostes de turisme del vi i orientar-los en formes de comercialització eficient.

PROGRAMA DEL SIMPOSI:

21 d’octubre: LES NOVES TENDÈNCIES

9 h Acreditacions

9.15 h Benvinguda i presentació del Simposi

9.30 h Alguns dels errors més comuns en la pràctica de l’enoturisme als cellers. Paul Wagner, president de Balzac Communications & Marketing

10.45 h Pausa cafè

11.15 h Com utilitzar l’storytelling per vendre més vi. Paul Wagner, president de Balzac Communications & Marketing

12.30 h El perfil de l’enoturista de Catalunya. Maria Lidón Figuerola, brand manager de l’Agència Catalana de Turisme.

13.00 h El neuromàrqueting en el turisme del vi. Dra Cristina Sala, business developement manager.

14 h Dinar networking

15.30h Taller de tast dirigit per David Forer, Masters of Wine. Amb la col·laboració de Riedel, The Wine Glass Company.


22 d’octubre: ELS HORITZONTS

9 h Presentació del projecte TurisTIC en família: ‘Vinya en família’. Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

9.15 h Turisme en família als cellers. El cas de Napa Valley. Paul Wagner, president de Balzac Communications & Marketing

10.15 h Discussió i torn obert de preguntes

10.45 h Pausa cafè

11.15 h El wine embassador. Glòria Colell, International wine manager

12.15 h Les oportunitats de l’enoturisme a través del vermut. Ester Bachs, sommelier especialista en vermut

13.00 h El vermut de Reus. Marta Villalta, gerent de l’Agència Reus Promoció

13.30 h El tast de vermut

 

La inscripció al simposi té un cost de 40 euros, que inclou coffee i dinar i es pot formalitzar a través de la pàgina web de firaReus: www.www.firareus.com.