Redacció: 30/09/2014

FiraReus acull del 8 al 12 d’octubre la 44a edició de l’exproReus, la fira de fires. Enguany, l’espai total d’exposició arriba als 27.000 metres quadrats dels quals 6.000m estaran destinats al sector de l’automoció. Més enllà de l’activitat comercial, les activitats paral·leles amb showcookings, degustacions i tallers així com les programades per dur a terme amb família tanquen el gruix d’accions pensades per aquesta 44a edició. La 2a edició del saló CupcakeReus es consolida amb un total de 14 expositors, un concurs i potenciant les activitats familiars. La tinenta d’alcalde i responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica de la ciutat, Alicia Alegret; i el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, han estat els encarregats de donar tots els detalls als mitjans de comunicació. 

Seguint la línia iniciada els darrers tres anys, la fira està dividida en cinc sectors: Llar (30 expositors del sector); Automoció (27 expositors del sector); Restauració (18 expositors del sector); CupcakeReus (14 expositors del sector); Bellesa (14 expositors del sector); Tecnologia (11 expositors del sector) i Motos (6 expositors del sector) a banda de la zona multisectorial. En conjunt, prop de 200 expositors ompliran el centre de fires i convencions de la ciutat a partir de la segona setmana del mes d’octubre.

Isaac Sanromà ha fet especial rellevància a que enguany el sector de l’automoció acollirà un total de 28 marques, davant les 17 que en van formar part al 2013. Entre les marques que aquest any tornaran a formar par de l’exproReus hi ha BMW, Mercedes, Ford, Hyundai, Yaguar, Mini, Range Rover, Peugeot o Nissan.

D’altra banda, la regidora Alicia Alegret ha assenyalat el conjunt d’activitats paral·les i familiars organitzades per l’edició d’enguany. Aíxí el Tasting Village, ubicat a l’Auditori exterior, seguirà oferint una variada selecció de tapes creatives i innovadores, menjar japonès, pasta italiana o degustacions de formatges i embotits amb altres productes de proximitat. A més, durant el cap de setmana hi haurà l’actuació de diferents formacions musicals i de màgia amb els mags Nebur i Jordi Caps. Enguany, el Tasting Village ha assolit la totalitat de la seva zona expositiva.

Alegret ha afegit també que la vessant solidària també forma part dels esdeveniments pensats per aquesta 44a edició ja sigui través de les iniciatives dels mateixos expositors o gràcies a la implicació del Banc d’Aliments, Escleròsi Múltiple Associació de Tarragona (EMAT) o la Lliga contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La tinenta d’alcalde ha posat de relleu la ‘important tasca que estant duent a terme aquestes entitats’.

 

‘Vermut de Reus’, més present que mai

La titular de l’Àrea de Promoció Econòmica ha assenyat que la recent marca ‘Vermut de Reus’ tindrà un espai destacat en aquesta 44a edició de firaReus oferint diferents tastos i degustacions a la zona de restauració Tasting Village a un preu simbòlic. D’aquesta manera, es continua donant visibilitat a la campanya iniciada durant tot l’any per potenciar i donar a conèixer aquest producte tan típic de la ciutat. Les tres empreses productores de ‘Vermut de Reus’ elaboren més de 30 marques d’aquest producte seguint les formes més tradicionals i contribuïnt, al mateix temps, al ‘posicionament internacional i transversal’ de la ciutat.


Joan Font, inaugurador de la 44a edició de l’exproReus

Finalment, Sanromà ha explicat que l’arribada de l’establiment Iquodrive al Tecnoparc posa de manifest el lideratge de la ciutat en matèria d’innovació. Per aquest motiu, el president del Grup Bon Preu, Joan Font, oferirà una petita conferència el dia de l’obertura de portes, el dimecres dia 8 a les18h.

 

Informació d’interès:

L’horari de l’exproReus_2014 serà d’11 a 21h des del proper dia 8 i fins el 12 d’octubre. La zona de restauració ‘Tasting Village’ restarà oberta fins a les 23 hores. El preu de l’entrada és de 3 euros -inclou accés a totes les activitats de la fira- i 1 euro amb Carnet Jove. A més, els menors de 7 anys no paguen. A banda de la Línia 50 dels autobusos de la ciutat, durant els dies de fira, Reus Transport oferirà la Línia 80 amb sortida cada 30 minuts des del cor de Reus fins al centre de fires i convencions. Per resoldre qualsevol dubte, contacta amb nosaltres.