Redacció: 17/03/2017

firaReus ha celebrat aquesta tarda els seus 75 anys d’història en un acte que ha aplegat a antics expositors, clients, proveïdors i representants d’entitats i institucions de la ciutat. D’aquesta manera es celebren els 75 anys de la primera fira de mostres que es va fer a la ciutat i que va donar pas a la creació de firaReus.

L’acte institucional ha comptat amb una primera part durant la qual els assistents han pogut gaudir de l’estrena de l’espectacle INviento del Mag Nebur.

Un cop finalitzada aquesta primera part, s’ha donat pas a l’acte institucional, que ha comptat amb la presència del Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Els parlaments els han fet els representants de les quatre institucions que formen part del Patronat Oficial de firaReus: Generalitat, Cambra de Comerç de Reus, Diputació i Ajuntament de Reus.

El president del Comitè Executiu de firaReus i de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha destacat que «la història d’èxit de firaReus no hagués estat possible sense les persones i en especial els expositors que han fet confiança en la fira». Per la seva banda, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha recordat les seves visites d’infància a la fira i ha posat en relleu que «des de firaReus s’ha fet possible un procés d’innovació que ha permès que els temps avancin». L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha volgut «donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que la ciutat, a més de ser capital de la cultura, també sigui capital de les fires de Catalunya». Per acabar el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat que «aquesta celebració és el resultat de 75 anys de feina i de treball de promoció de la ciutat».

L’acte ha finalitzat amb un aperitiu a peu dret que s’ha dut a terme al Foyer Marià Fortuny amb l’amenització musical de la Banda Simfònica de Reus. firaReus celebra el seu 75è aniversari en un any en el qual s’assoleix una xifra rècord d’activitat: 14 fires, 6 congressos, 120 actes i 180 dies d’ocupació.