Redacció: 04/03/2015

Les xifres presentades a la reunió del Comitè Executiu d’ahir dimarts al matí concreten que firaReus va tancar l’any 2014 amb un total de 12 fires i 102 actes. Dades que sumades conformen un total de 181 dies d’ocupació. Aquest volum d’activitat es tradueix en la rebuda de 127.737 visitants arribats de diferents punts del territori al llarg de l’any.

Quan a l’activitat firal s’han celebrat 12 fires: FIBO (Fira de Comerç Online), Epocauto, Bestial, saló de la Moto, Fira de la Gent Gran, LoveSport, Fira de Sant Jaume, ExproReus, Cupcake, Tot Nuvis i Parc de Nadal. El nivell d’activitat firal posiciona les instal·lacions de firaReus al capdavant de la demarcació i com una de les segones fires de tot Catalunya amb resultats similars a la de Lleida o Sabadell.

L’activitat fira del 2014 s’ha vist completada amb la potenciació de fires d’iniciativa privada. Així, el primer cap de setmana de desembre de 2014 firaReus va acollir l’EcoReus, un saló dedicat a la sostenibilitat, la salut natural i l’ecologia, que va tenir uns 5.000 assistents.

ELs bons resultats obtinguts amb aquesta nova via de negoci han tingut continuïtat durant el 2015 amb la celebració de la primera edició del saló de manualitats ‘Diymania, Do It Yourself’ i que va acollir més de 5.000 visitants.

 

102 actes i continuïtat a la iniciativa privada

De forma detallada, les fires han atret a les instal·lacions del Tecnoparc un total de 95.300 persones. Xifres que ens situen a les dades obtingudes el 2013, on es va registrar una activitat històrica.

D’altra banda, els 102 actes professionals han obtingut un total de 32.401 visitants del món empresarial, sanitari i universitari. Són aquests sectors els que han impulsat accions en les instal·lacions de firaReus com els dos congressos fets el passat 2014. L’activitat congressual de firaReus es manté amb dos congressos aquests 2015 i amb dos congressos més de cara el 2016.

Lactivitat firal de cara el 2015 mantindrà les fires històriques de la ciutat però amb la mirada posada a les tendències del futur i sempre amb la voluntat de continuar potenciant la promoció econòmica de la ciutat. Així, de cara a finals d’abril es recuperarà el saló d’Autoprimavera, dedicat a la compravenda de vehicles d’ocasió i caravaning. Aquesta fira se celebrarà els dies 25 i 26 d’abril. Tot plegat, conforma un calendari de 12 fires consolidant el volum d’activitat del passat 2014.

Davant d’aquestes dades, el president del Comitè Executiu de firaReus Isaac Sanromà ha assegurat que firaReus “continua sent un referent a l’àmbit firal a Catalunya combinant les fires tradicionals amb la incorporació de certàmens adreçats a nous segments econòmics” A més, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat “la importància de firaReus es demostra amb la generació d’impacte econòmic al territori i per la projecció exterior de la ciutat”.