Redacció: 28/03/2023

L’acte es farà el dia 14 d’abril i comptarà amb experiències d’arreu de Catalunya

Reus és l’escenari un any més d’una de les edicions de la jornada que la Fundació Impulsa Talentum organitza per a debatre sobre el talent, l’emprenedoria i la transferència del coneixement. Enguany, ho farà en l’àmbit de l’economia circular.

Segons els organitzadors, l’economia circular és un concepte clau per a la sostenibilitat del planeta i, en aquest sentit, l’àrea de Tarragona esdevé un referent en la implementació de models econòmics que afavoreixen la reducció dels residus, la reutilització de recursos i la creació de valor a partir dels mateixos.

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que

“les empreses volen implementar noves dinàmiques que les ajudin a generar menys residus i a aprofitar el subproducte. En aquesta jornada en veurem alguns exemples que ja s’estan treballant a la nostra àrea metropolitana”.

La jornada comptarà amb les ponències de la presidenta del grup Alier, Elisabet Alier, la gerent de Comaigua, Tiphaine Anderbouhr. També hi participarà la directora de projectes a Consultoría Sostenible, Eva Garrell. L’economia circular també serà el tema central de la taula rodona en què participaran Josep Maria Tost, de la Fundación para la Economía Circular; el CEO de LC Paper, Joan Vila, el CO-CEO de Nemon Trade Energy, Ivan Solé; el president del Clúster de Bioenergia de Catalunya, Jordi Serra, i la CEO de Simbiosy, Anna Lluís Gavaldà.

A l’àrea de Reus i el Camp de Tarragona, hi ha nombroses empreses que ja estan fent passos per adoptar dinàmiques d’economia circular i, segons explica el president de la Fundació Impulsa Talentum, Bru Recolons,

“veiem un canvi significatiu cap a una economia més sostenible en l’àmbit empresarial. Estem animant a les empreses, no només a adoptar pràctiques més sostenibles en el seu dia a dia, sinó també a gestionar com atraure els perfils més adequats a les empreses”.

La jornada tindrà lloc a firaReus el 14 d’abril, de 10 a 13.30 h. L’accés és gratuït i cal fer inscripció prèvia.