Redacció: 17/12/2019

firaReus ha presentat aquest matí la nova marca amb la qual treballarà en l’àmbit del turisme de negocis o sector MICE (Meetings, Incentives, Conference and Events). La nova marca, firaReus Events, neix amb la voluntat de diferenciar l’activitat firal de la de reunions, dos sectors d’activitat que en la pràctica ja tenen uns requeriments i un perfil de clients molt diferenciats. És per aquest motiu que durant l’últim semestre de l’any des de firaReus s’ha treballat per crear aquesta nova marca tant a nivell gràfic com de contingut. En aquest sentit, s’han realitzat enquestes internes i també a clients i proveïdors, que han servit per copsar les seves impressions i identificar els conceptes vinculats a la nostra activitat. D’aquí el claim que acompanya la marca firaReus Events: “El nostre espai, el nostre equip, el vostre èxit”.

Nou any rècord d’activitat: 180 actes i 240 dies d’ocupació

La presentació de la nova marca arriba en un nou any rècord d’activitat, ja que aquest 2019 es tancarà amb 180 actes realitzats i 240 dies d’ocupació. Una tercera part d’aquests actes han estat cursos i jornades de formació i destaquen també les presentacions i les reunions d’empreses. Per sectors, firaReus ha treballat sobre tot amb associacions i institucions vinculades al sector sanitari i també amb empreses vinculades al sector tecnològic i d’automoció.

El director de firaReus, Eduard Vicente, ha destacat que “la diversificació, l’especialització i la implicació de l’equip de professionals que formen REDESSA/firaReus ha fet possible passar dels 40 actes anuals i 70 dies d’ocupació inicials, als gairebé 180 actes i 240 dies d’ocupació amb que tancarem aquest 2019 després de 3 anys consecutius de record d’activitat”.

En total, en aquests 8 anys de funcionament, les instal·lacions de firaReus han aplegat més d’un miler d’activitats de diferent tipologia, categoria i àmbit: fires experiencials, workshops, congressos, jornades tècniques, presentacions, formacions, incentius, espectacles, sopars de gala o lliuraments de premis, entre d’altres.

Reus i la Costa Daurada, eixos del treball al voltant del turisme de negocis

Amb la posada en funcionament de les instal·lacions de firaReus a l’edifici Tecnoparc l’any 2011, es va obrir un ventall de possibilitats per diversificar l’activitat en paral·lel al tradicional calendari firal, permetent la contribució a la dinamització de sectors estratègics per la ciutat. La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, ha posat en relleu el fet que “la marca firaReus forma part de l’ADN de la ciutat essent un dels elements estratègics de la seva projecció exterior. Els gairebé 80 anys d’història d’una de les institucions firals més antigues i actives de Catalunya fan que el binomi fira i Reus vagin estretament units.” 

firaReus Events treballa de la mà del Costa Daurada i el Catalunya Convention Bureau per donar a conèixer la seva activitat. A través d’aquestes dues institucions es coordinen les accions comercials per captar activitat tant en l’àmbit local com en l’internacional. La directora del Catalunya Convention Bureau, Sònia Serracarbassa, ha afirmat que “aquesta nova marca va en la línia del nou pla de màrqueting de l’Agència Catalana de Turisme, que se centra en quatre eixos: desestacionalització a través del turisme de negocis, desconcentració, fent actes fora de Barcelona, diversificació a través de nous productes i augment de la despesa dels viatgers potenciant els visitants relacionats amb el turisme de reunions’. De la seva banda, el cap de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada, Frank Bueno, ha posat en relleu ‘la necessitat de fer un treball conjunt entre ajuntaments i institucions del territori per potenciar l’activitat del turisme de negocis a la demarcació a través d’activitats i productes que apostin per la innovació’.

Recordem que Reus forma part de la xarxa de destinacions per a congressos i esdeveniments del Catalunya Convention Bureau, juntament amb Barcelona, Castelldefels, Tarragona, Lleida, Girona, Lloret de Mar, Sitges i Port Aventura. Entre els requisits per formar-ne part hi ha tenir un palau de congressos amb auditori, sales, zona expositiva i de càtering i també oficina de congressos, capacitat hotelera i bones comunicacions.