Redacció: 08/10/2020

Es cancel·la Tot Nuvis i es descarta l’organització d’activitats destinades al públic general, per tal de garantir la seguretat en relació amb la Covid-19

firaReus se centrarà en l’activitat professional en els darrers mesos de l’any per tal d’evitar riscos de contagi relacionats amb la Covid-19. D’aquesta manera, es limitarà l’activitat al mercat de reunions (MICE), sempre que es compleixin les mesures de seguretat previstes al Pla de Contingència de REDESSA – firaReus. Així, se suspendrà tota l’activitat firal, pròpia i externa, fins a 31 de desembre, donada la dificultat per a poder fer control i seguiment dels assistents a actes massius destinats al públic general. Per aquest motiu, la fira Tot Nuvis, prevista per al cap de setmana del 13 a 15 de novembre, queda també cancel·lada. 

La regidora d’Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, ha explicat que “la voluntat és reduir els riscos sanitaris, organitzatius i econòmics que comportaria mantenir els esdeveniments firals, alhora que plantegem els nous formats professionals que centraran l’activitat de firaReus durant els pròxims mesos”. 

 Els clients i organitzadors d’esdeveniments que vulguin realitzar un acte a firaReus, hauran de tenir en compte les següents mesures de seguretat:

– Adaptació al pla de contingències de firaReus per a la celebració d’esdeveniments, que comportarà el compliment dels aforaments, de les distàncies de seguretat i de les mesures d’higiene.

– Qualsevol activitat que s’organitzi a firaReus haurà de tenir acreditació prèvia.

– S’haurà de disposar d’un sistema de recopilació de dades dels assistents per tal de poder-los fer seguiment en el cas que hi hagi de possibles estudis de contagi, sempre sota les indicacions de les autoritats sanitàries.

El pla de contingència de firaReus contempla l’adaptació de l’aforament al màxim establert per als recintes firals i congressuals, que actualment és del 50%. En el cas de l’Auditori Antoni Gaudí això significa que hi pot haver un màxim de 377 persones.

Actualment firaReus treballa en la redacció d’un pla estratègic que marcarà les accions a seguir i els formats d’esdeveniments a treballar en el període 2021-2023.