Redacció: 23/01/2013

firaReus ha triplicat el nombre d’actes i ha duplicat els dies d’ocupació respecte a l’any passat. Les xifres, que s’han presentat en la reunió del Comitè Executiu que s’ha realitzat aquest matí, es concreten en 122 actes i 212 dies d’ocupació, si tenim en compte tant els actes com les fires.

L’activitat de firaReus a nivell d’actes i reunions professionals és la que ha tingut un augment més important. Així, 20.399 professionals han visitat enguany les nostres instal·lacions per assistir a esdeveniments d’empresa. Són gairebé el doble dels 10.550 que ho van fer durant el 2011.

En relació al 2011 -tot i que hem de tenir en compte que firaReus no es va traslladar a les noves instal·lacions fins el març de l’any passat-  l’activitat de firaReus pràcticament s’ha triplicat. Així, l’any passat en aquestes instal·lacions es van realitzar 43 actes, enfront dels 114 que s’han fet enguany.

Tot plegat, es tradueix en que els dies d’ocupació han estat 212 (tenint en compte fires i congressos), gairebé el doble de l’any passat (quan hi va haver 109 dies d’ocupació)

Pel que fa al nombre d’actes, els hem classificat per volum d’assistents. Així, s’han realitzat un total de 114 actes, 10 dels quals han estat d’entre 500 i 1.000 persones i 5 de més de 1.000 persones. D’aquests actes de gran assistència destacaríem els exàmens de la UOC, el Congrés Nacional de CDC o la Convenció dels Testimonis de Jehovà.

Pel que fa a l’activitat firal, s’han dut a terme 8 fires: Saló d’Art i Antiquaris, Epocauto, Bestial, Saló de la Moto, Reus Fashion Festival, exproReus, Tot Nuvis i el Parc de Nadal.

Segons els president del Comitè Executiu, Isaac Sanromà, “aquestes xifres avalen la feina que s’està fent des de firaReus per consolidar aquesta nova infraestructura i obtenir el màxim rendiment dels diferents espais.”

Precisament, la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, ha destacat l’impacte econòmic que aquesta activitat aporta a la ciutat i ha destacat que a firaReus s’està treballant molt intensament el mercat de reunions per tal de convertir Reus en la Capital Congressual de la Costa Daurada, perquè creiem fermament que tenim les instal·lacions i l’entorn per fer-ho”.

Entre les accions dutes a terme per promoure l’activitat de reunions a firaReus destaca la creació de la Guia del Congressista, que ha servit per a plasmar la gran quantitat i qualitat dels serveis que s’ofereixen a les persones que trien firaReus com a destinació de negocis. A més, s’ha inclòs Reus a la Xarxa de Destinacions de Congressos de Catalunya, la qual distingeix els emplaçaments que compleixen una sèrie de requisits com són disposar d’un Palau de Congressos de més de 300 places, bona accessibilitat i un entorn turístic i econòmic de qualitat a l’abast dels congressistes.