Redacció: 12/07/2018

El Centre de Fires i Convencions ha apostat per l’acollida de noves jornades dedicades a la gestió empresarial, com Motivation Day i Empresa i Esport, i també nous formats amb la celebració de dues fires en paral·lel

firaReus acull 76 actes durant el primer semestre de l’any i es manté en els nivells de l’any passat, en el qual es va batre rècord històric d’activitat. La celebració d’aquests esdeveniments han portat 114 dies d’ocupació, que es tradueixen en 25 setmanes amb activitat, de les 27 que té el semestre. Durant aquest període més de 44.000 persones han passat per les instal·lacions de l’edifici Tecnoparc.

De gener a juny, s’han celebrat 7 fires, 3 pròpies (Bestial, Saló de la Moto i Autoprimavera) i 4 externes (Fira Km0, Epocauto, Outlet Decor i Expobike). Durant aquest primer semestre en el qual s’han acollit noves propostes i temàtiques firals, com la fira de vehicles Km0 i l’Outlet Decor, també s’ha apostat per nous formats, com Autoprimavera i Outlet Decor, dues fires que es van celebrar per primera vegada en paral·lel. El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha destacat “la diversificació de l’activitat de firaReus i l’orientació a diferents clients i segments que han permès aconseguir un elevat índex d’activitat i ocupació”.

Del balanç d’aquest primer semestre, destaca especialment l’activitat congressual, que s’ha concretat en la realització de 4 congressos, 3 mèdics, centrats en àmbits com les ciències de laboratori clínic, la pediatria pràctica i la cirurgia ortopèdica i traumatologia; i 1 de caràcter religiós. Fins a l’any passat, la xifra de 4 congressos era el màxim anual que hi havia fins al moment. En aquest sentit, durant el 2017, la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments va experimentar una crescuda fins a arribar als 6 anuals. 

firaReus també ha incorporat dues noves jornades professionals orientades a la gestió empresarial, com Motivation Day i Empresa i Esport. Amb aquests tipus d’actes, que han portat prop de 450 persones, firaReus treballa per especialitzar-se en esdeveniments professionals que puguin oferir als assistents continguts de qualitat que puguin aplicar al seu entorn laboral i personal. Seguint aquesta línia, aquest semestre també s’han celebrat altres jornades com la d’Immersió Estratègica del Clúster de Nutrició AINS, Ficommerce, Fòrum Més Dona i Smart Region. Altres actes que han acollit les instal·lacions del Centre de Fires i Convencions són esdeveniments corporatius, com reunions o presentacions de producte; especles infantils i d’humor; gales i festivals de fi de curs. El regidor de Promoció Econòmica i president de Redessa, Marc Arza, ha valorat molt positivament, “l’impacte econòmic que l’activitat de firaReus té a la ciutat i al seu entorn exercint de pol d’atracció d’empreses i professionals al sud de Catalunya i posicionant-se com a centre de fires i convencions de referència”.

De cara al segon semestre de l’any es treballa ja amb les fires pròpies de més volum com són exproReus i Tot Nuvis i també amb les novetats que presenta el calendari de firaReus com el Festival de Música i Tributs Infinit i la primera fira dedicada al món del videojoc, MR Game.