Redacció: 20/12/2017

firaReus tanca l’any del seu 75è aniversari batent un rècord d’activitat. Així, enguany s’han fet un total de 125 actes, 20 més que l’any passat, els quals han comportat 227 dies d’ocupació, 45 més que el 2016. Això significa que aquesta temporada, les instal·lacions de l’edifici del Tecnoparc han acollit 142.800 visitants.

Pel que fa a les fires, se n’han celebrat 12, una més que l’any passat. Entre els actes realitzats, destaquen les jornades amb zona expositiva, que enguany han estat tres: Ficomerce, Smart Region i Més Dona. Per al president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà «s’ha consolidat un calendari firal amb una programació variada que permet treballar sectors estratègics i arribar a públics de perfils molt diversos, des de famílies fins a professionals». 

Destaca especialment l’augment d’activitat del calendari congressual, ja que enguany s’han fet 6 congressos, superant el màxim de quatre anuals que hi havia fins al moment. Aquests sis actes han portat a les instal·lacions del Centre de Fires i Convencions prop de 2.000 professionals d’àmbits tan diversos com la salut (nutrició, cures pal·liatives, pediatria i urgències i emergències), l’arxivística i la mobilitat (congrés de la bicicleta).

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat «la versatilitat de les instal·lacions i la capacitat d’adaptació a les necessitats del mercat, creant productes diversos vinculats a l’organització d’espectacles, els sopars d’empresa o els festivals de final de curs, entre d’altres».

Recordem que Reus és una de les 8 destinacions catalanes que, per infraestructures i estructura, formen part del Catalunya Convention Bureau, l’oficina de congressos de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Lloret de Mar, Sitges i Port Aventura. Ho és perquè té un palau de congressos amb auditori, sales, zona expositiva i de càtering, i també oficina de congressos, capacitat hotelera i bones comunicacions.

Els 75è aniversari de firaReus es tancarà oficialment al mes de gener, amb la projecció del documental de firaReus que recull imatges de la fira i d’exproReus des dels anys 40.