Redacció: 06/05/2018

Milers de persones han visitat el Saló de la Moto de firaReus aquest cap de setmana

El Saló de la Moto acomiada la seva 12a edició amb un balanç positiu pel que fa a l’afluència de visitants i els contactes comercials. La fira del sector de les dues rodes tanca portes aquesta tarda a les nou de la nit després de dos dies i mig d’activitat. Durant aquest cap de setmana milers de persones han passat per les instal·lacions de firaReus per conèixer les tendències i novetats de les marques presents a la fira.

El Saló de la Moto, que ha ocupat més de 5.000 m², ha comptat amb més de 500 motos exposades. Els assistents han pogut conèixer els últims models de marques, com Brixton, Sumco, SWM, Gas Gas, Beta, Sherco, GRS, Goes, UM, Norton i Benelli; comprar i provar motos, però també tot tipus d’accessoris. Enguany, el certamen ha acollit un monogràfic de sidecars que ha comptat amb exemplars de tots els temps i també amb l’únic sidecar Fórmula 1 de l’Estat espanyol que participa en competicions internacionals. Donat l’èxit i demanda dels últims anys, al Saló tampoc ha faltat el mercat d’ocasió, espai on els expositors participants posen a la venda motos a un preu més econòmic. Entre les activitats més destacades, s’ha celebrat la 28a edició de la Custom Sunday, una concentració d’aficionats organitzada pels Amics de la Moto.

El Saló de la Moto és una fira ja consolidada al calendari de firaReus i que s’ha convertit en un esdeveniment de referència per als aficionats de les motos a la demarcació. El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha valorat positivament l’acollida que ha rebut aquesta edició el Saló i ha destacat que “és un certamen que per la seva temàtica atrau molts visitants d’arreu del territori, interessats a comprar una motocicleta i conèixer totes les novetats que porta el sector de les dues rodes per aquesta temporada”.

Segons l’estudi d’impacte econòmic de la passada edició del Saló de la Moto, realitzat pel Gabinet Ceres, el 80% de vendes que es van produir, es van realitzar durant els dies del Saló amb una venda total de 465.000 €. El 20% restant, es va dur a terme els dies posteriors a la fira, assolint la xifra de 120.000 € més. En aquest sentit, l’impacte econòmic global generat per la fira al 2017 es va situar al voltant dels 585.000 €.

Enguany, l’esdeveniment ha reunit 25 expositors, sis més que en la passada edició que va comptar amb 19. D’aquests 25, vuit han participat per primera vegada a la fira. El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, afirma que “això és una mostra del moment que viu el sector. Esdeveniments com el Saló de la Moto serveixen per presentar les novetats i dinamitzar el mercat en un moment clau perquè s’inicien els mesos més forts pel que fa a vendes. En aquest sentit, esperem arribar o superar les xifres de l’any passat”.

La setmana vinent firaReus es tornarà a omplir d’activitat amb la 12a edició de la fira de l’automòbil d’ocasió, l’Autoprimavera, i la primera fira outlet de decoració, l’Outlet Decor.