Redacció: 02/02/2015

La 1a edició de la fira ‘DiYmania, Do It Yourself‘ arrenca aquest cap de setmana a les instal·lacions de firaReus amb més de 60 tallers i activitats dirigides a tots els públics. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns al matí, les organitzadores de l’esdeveniment -Maria Àngels Bergé i Mariona Padrol– han ressaltat la bona acceptació que ha tingut aquesta fira al territori on, de forma conjunta, hi participaran una cinquantena d’estands. Gairebé un 30% d’aquests són petits comerços de Reus i la demarcació de Tarragona; un 50% de Barcelona i Girona; i la resta són arribats de diferents punts de l’Estat i França.

DIYmania, que ja ha celebrat dues edicions a Sabadell, és la fira que permet al visitant conèixer i aprendre les tècniques que cal saber per crear un mateix tot tipus de moda, complements, bricolatge o manualitats. Inspirada en la filosofía ‘Do It Yourself’i amb la finalitat de potenciar les activitats i l’ambient familiar, l’objectiu és que els assistents obtinguin satisfacció personal al desenvolupar i crear tot tipus d’objectes per un mateix.

Entre les activitats més destacades, l’organització ha posat de relleu els cursos de patchwork, origami, scrapbooking i crochet i ha destacat la participació d’entitats provinents de Riudoms, Tarragona, Cambrils o La Selva del Camp. Així, espectacles de titelles, desfilades de moda, una trobada de punt de creu o activitats de plecs de papers seran algunes de les més destacades.

De la seva banda, el regidor de Promoció de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha explicat que aquesta fira segueix la línia iniciada la setmana passada amb la presentació de la III edició de la FIBO, fires especialitzades per a un sector determinat de la població. A més, es dóna també continuïtat al format iniciat amb l’ECOReus el passat mes de novembre on la iniciativa i organització són de tipus privat.

Arza ha conclòs assegurant que el mes de febrer és un exemple de l’inici del cicle d’activitat a firaReus amb el congrés de Pediatria Pràctica celebrat la setmana passada, la FIBO programada per aquest dimecres o el DiYmania
 que omplirà de gent les instal·lacions de firaReus tot el cap de setmana. Finalment, el regidor ha assegurat que en poques setmanes es donaran a conèixer totes les activitats programades de cara el Bestial, l’Epocauto o la 9a edició del Saló de la Moto.

Tot i que la inauguració oficial serà el divendres a la tarda, des de primera hora del matí començaran les activitats i tallers. L’horari és divendres i dissabte de 10 a 20,30h i el diumenge de 10 a 15h. Les entrades es poden comprar de forma anticipada a través del web (www.diymania.eu), tenen un cost de 3 euros i 6 euros l’abonament de cara els tres dies del saló. Els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta.