Redacció: 26/05/2014

La Fira de la Gent Gran, que enguany celebra la seva segona edició, es durà a terme el proper dijous i divendres (29 i 30 de maig) a les instal·lacions de firaReus en horari de 10 del matí a 8 del vespre. L’objectiu d’aquesta Fira és que la gent gran de la ciutat i del territori pugui rebre informació adreçada de manera específica a aquest col·lectiu i també pugui mostrar les activitats que realitzen durant tot l’any als casals i associacions de la gent gran.

Com a novetat d’enguany, d’una banda, destaca el fet que les empreses que ofereixen serveis a la gent gran han optat per oferir diverses xerrades relacionades amb temes d’interès per al benestar de les persones grans com l’alimentació, la salut, els viatges, entre d’altres, en lloc d’estar representades a través d’uns estands. Per això, enguany, el primer dia estarà dedicat a incentivar la qualitat de vida de la gent gran amb el lema Cuidat! i el segon dia tindrà una vessant més lúdica, com mostra el lema Vine a ballar!

En relació als expositors, n’hi haurà de diverses administracions públiques: de la Regidoria de Família i Gent Gran de l’Ajuntament de Reus, del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i del Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal del Baix Camp. L’acte institucional, on es retrà homenatge a l’home i la dona més grans de la ciutat, estarà conduït pel periodista Jordi Cartañá. En aquesta ocasió els homenatjats són el Manuel García Perales amb 100 anys i la Maria Teixell Mestres amb 102 anys.

La Fira de la Gent Gran, organitzada conjuntament per la regidoria de Família i Gent Gran i firaReus, és l’única del territori de les seves característiques. Aquest fet i que a nivell comercial hi hagi un gruix important d’empreses de productes i serveis adreçats de manera específica a aquest sector de la població fa pensar que la fira tindrà una bona acollida i que es convertirà en una bona oportunitat de promoció de la ciutat.

En aquest sentit, des de la regidoria es pretén obrir la festa a tota la gent gran del territori, a més de continuar sent la festa dels socis dels casals de la gent gran de la ciutat, que exhibeixen les activitats que fan durant tot l’any. Per això, s’ha demanat la col·laboració al Consell Comarcal del Baix Camp i a la Generalitat.

La Fira de la Gent Gran ocuparà 5.000 m2 del recinte firal i la distribució es farà en diverses zones: l’escenari, la zona dels estands, la zona de jocs de taula i tallers, la zona de bitlles que estarà a l’exterior i l’espai per al dinar de germanor que es farà divendres a unes de les sales firals.

Durant els dos dies que duri la fira, tant al matí com a la tarda, a més de poder visitar els estands institucionals també es podrà participar en els diferents espais on realitzar activitats (gimnàstica, sardanes, sevillanes, havaneres, etc.), campionats de jocs de taula i jocs d’exterior (petanca i bitlles) i xerrades de temes d’interès per a la gent gran, entre d’altres.

El president del comitè executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha dit que un dels objectius a seguir potenciant és promoure fires dedicades a sectors específics de la població. En aquest sentit, Sanromà ha dit que el perfil de persones de més de 60 anys és un segment que val la pena potenciar cada cop més. Quan a les dades, Sanromà ha ressaltat que una quarta part de la població té més de 60 anys i que l’esperança de vida es siuta entorn als 84 anys en el cas de les dones i 77 quan ens referim als homes. El president del comitè executiu de firaReus ha conclòs destacant que la fira de la Gent Gran de firaReus és l’única a la demarcació fet que ha de servir per atraure una xifra important de visitants d’arreu de la demarcació.

De la seva banda, la regidora de Familia i Gent Gran, Misericòrdia Bonfill, ha posat de relleu les conferències organitzades per a l’edició d’enguany. Així Bonfill ha destacat les programades sobre l’envelliment actiu de Maria Àngels Treserra, prestigiosa neuròloga especialitzada en salut pública, geriatria i gerontologia. D’altra banda, enguany, per primer cop participa en les activitats un col·lectiu de gent gran de fora de Reus, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Riudoms. Bonfill ha convidat a tota la gent gran de la ciutat de Reus i del conjunt del territori a venir i participar d’aquesta fira.