Redacció: 05/10/2022

La fira, que obrirà portes aquest dissabte, celebra un doble aniversari: 50 edicions i 80 anys d’història

Aquest dissabte obre portes exproReus després de dos anys d’aturada per la pandèmia. La represa de la fira coincideix amb un doble aniversari: 50a edicions i 80 anys (la primera es va celebrar l’any 1942). En paraules de la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès,

exproReus és un gran aparador de novetats i en aquesta edició hem treballat perquè ho continuï sent. Els expositors tenien ganes de recuperar la fira i també els visitants, perquè l’exproReus és una cita destacada del calendari de la ciutat”.

La inauguració oficial de la fira es farà aquest dissabte, 8 d’octubre, a les 12 del migdia. Serà a l’estand de REDESSA i anirà a càrrec del president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. En aquest sentit, Pallarès ha explicat que 

“amb aquest doble aniversari, tenim dos objectius: d’una banda, mirar al passat i retre homenatge a les institucions, entitats i empreses, que han estat al costat de la fira, i de l’altra, posar la mirada en el futur i per això, les activitats vinculades a les noves tecnologies centraran el programa per a infants i joves”.

Pel que fa a les activitats TIC, hi haurà opcions per a totes les edats: tallers de robòtica per a infants d’entre 3 i 8 anys, tallers d’impressió 3D i scape room a partir de 8 anys, i de realitat virtual, a partir de 12 anys.

REDESSA, l’empresa municipal que gestiona l’activitat de firaReus, tindrà un estand on donarà a conèixer els serveis per impulsar el creixement d’startups al territori i de suport a la innovació i al creixement de les empreses.

Tenint en compte el públic imminentment familiar de la fira, les activitats que es realitzen són molt importants. Per això, a més de les de caire tecnològic, diferents estands d’exproReus tenen preparats tallers de pintacares en anglès, música, balls i màgia, entre d’altres.

L’espai dedicat als expositors de la llar, i la zona de restauració del Tasting Village, també recuperaran el seu protagonisme. Així, a l’auditori exterior de firaReus, hi haurà una vintena d’expositors que oferiran tot tipus de productes gastronòmics de qualitat.

El sector d’automoció, un dels grans protagonistes de la fira, disposarà d’una superfície de gairebé 7.000 m2, en el que, probablement, serà la més gran exposició de vehicle nou del territori, amb presentacions de nous models i d’un espai de vehicles de prova. Es podran veure una quarantena de marques de motos (BMW Motorrad, Kawasaki, Triumph, Royal Enfield, Piaggio, Peugeot, Zontes, Moto Guzzi, FB Mondial, Aprilia, Rieju, Derbi, Vespa, Hyosung, Daelim, Macbor, SYM, Ducati, Yamaha, Kymco, Suzuki, Fantic, Wottan, Leonart, Seat Mó, Brixton, Malaguti, Lambreta, Honda, Ninebot, Linhai, Royal Alloy, Mitt, UM, Voge, CF Moto, Segway, Motron, Qooder, Harley Davidson, Husqvarna) i gairebé la mateixa quantitat de marques de cotxes (Renault, Dacia, Kia, Mercedes-Benz, AMG, Smart, Peugeot, Citroën, Opel, MG, Honda, BMW, Mini, Seat, Cupra, Skoda, Suzuki, SSangYong, Mahindra, Audi, VW, Ford, Hyundai, Volvo, Land Rover, Jaguar, Nissan, Mazda, Subaru, DS, Fiat, Abarth, Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Dodge, Chrysler).

La zona d’automoció s’ubicarà a l’Avinguda de la Cambra de Comerç, que tornarà a ser el punt d’accés a la fira, amb una entrada més impactant i singular.

Reus Transport ampliarà el servei en motiu d’exproReus i hi haurà autobusos cada mitja hora, des de les 12 del migdia i fins a les 21.30 h, amb sortida a la Plaça Llibertat (L80 i L50).

exproReus, obrirà portes del 8 al 12 d’octubre, en horari d’onze del matí a nou del vespre (la zona del Tasting Village, estarà oberta fins a les deu de la nit) i tindrà entrada gratuïta.