Redacció: 03/05/2015

La 9a edició del Saló de la Moto de firaReus tancarà portes aquest diumenge al vespre després de tres dies d’intensa activitat. De fet, l’edició d’enguany ha coincidit amb el pont del 1 de maig fet que ha ajudat a incrementar el número de visitants que han passat per les instal·lacions del Tecnoparc. Així, la 9a edició del Saló de la Moto clou amb molt bones sensacions, consolidant els més de 5.000 visitants i amb el teló de fons de ser un cop més, un espai on afavorir les relacions comercials entre expositors i visitants del món del motor. 

Les bones sensacions dels expositors del Saló de la Moto coroboren les dades del primer trimestre d’enguany, on el volum de vendes ha crescut un 20% respecte l’any anterior. Segons les xifres presentades per Anesdor (La Asociación Nacional de Empresas del Sector de dos Ruedas), l’any 2014 va tancar amb més 110.000 motocicletes venudes a tot Espanya. A més, Catalunya es troba al capdavant de les comunitats autònomes en el nombre de matriculacions de motocicletes durant el 2014 seguida per Andalusia i Madrid. La demarcació de Tarragona lidera la recuperació en el mercat de la motocicleta seguida per Lleida i Girona. Segons les dades presentades pel Gremi del Motor, durant el març de 2015, la venda de vehicles de dues rodes va augmentar amb un 30% respecte el mateix mes de l’any passat. 

firaReus tanca així un cicle dedicat al món del motor que va donar el seu tret de sortida amb l’Epocauto, la passada setmana amb la recuperació del Saló Autoprimavera i ara amb la 9a edició del Saló de Moto. La propera cita amb el sector automobilístic serà a l’ExproReus del mes d’octubre on tots els concessionaris i marques de la demarcació presentaran les novetats.

Recordar que durant aquesta 9a edició del Saló de la Moto 21 expositors i una trentena de marques han exposat les últimes novetats. A més, la marca americana Harley Davidson ha tornat a participar-hi després de tres anys sense ser-hi presents. Entre els models més destacats, els visitants han pogut veure la moto del campió del Dakar Marc Coma o un dels tres exemplars que hi ha Europa de l’últim model de la casa Yamaha i que es va presentar fa unes setmanes al Saló de Milà. L’ampli ventall de motos,  -entre noves i d’ocasió- han omplert els 7.000 metres quadrats d’exposició i la zona del Tecnoparc s’ha convertit en un espai ideal per a què els usuaris provessin aquells models pels que s’havien interessat. A més, el circuit vial organitzat per la Guàrdia Urbana de Reus ha estat un dels espais més sol·licitats per als infants i al mateix temps, l’ocasió per aprendre valors com la seguretat, la conscienciació i el respecte a la resta de conductors. 

El Saló de la Moto de Reus, el segon en importància a tot Catalunya després del de Barcelona, és a més, un espai dedicat al món del merchandising i el col·leccionisme on es poden trobar peces i recanvis que ja no estan de forma habitual al mercat. 

D’altra banda, avui diumenge s’han celebrat bona part de les sortides organitzades per l’edició d’enguany. Així, l’edició d’aquest 2015 té les concentracions de motos Harley Davidson, Custom, Chopper, Bobber, Old School que reuneix preparadors, usuaris i afeccionats al món de les dues rodes. Des de l’organització s’ha volgut destacar la bona tasca de divulgació de les sortides organitzades durant aquest cap de setmana feta per part dels clubs vinculats al món del motor de la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica de Reus, Marc Arza, destaca ‘la idoneïtat del saló coincidint amb el bon moment de recuperació econòmica i assegura que les activitats de firaReus són un clar exemple de la promoció econòmica de la ciutat en el seu sentit més transversal. Motos, concentracions, fira, turisme i comerç formen part del gruix de l’activitat de la ciutat i hem de donar-li tot el suport i reconeixement necessari’. De la seva banda, el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà ha destacat que el Saló de la Moto ‘ha de servir per ajudar al sector a dinamitzar les vendes en un moment de recuperació com l’actual’.