Redacció: 28/10/2018

La fira, organitzada per firaReus conjuntament amb Dynamind–Ments Dinàmiques, té bones perspectives de futur

Les instal·lacions de firaReus han acollit durant aquest cap de setmana la fira de robòtica educativa, CATBOT, que tancarà portes aquesta tarda a les 16 h. La primera edició d’aquest esdeveniment, organitzat conjuntament per firaReus amb Dynamind-Ments Dinàmiques, ha rebut una molt bona acollida per part del públic, que ha pogut apropar-se de forma lúdica al món de la robòtica i la programació.

La fira, dirigida a tots els públics, principalment als perfils més joves, ha destacat per posar en pràctica el mètode del construccionisme a través del qual s’estimula l’aprenentatge a partir de la construcció pròpia d’idees i recursos, el treball col·laboratiu i la resolució de problemes.

Els assistents al CATBOT han pogut veure de prop diferents murals realitzats amb peces Lego, jugar al punt de videojoc i fer volar un Dron al simulador. També s’han realitzat tallers adaptats per edat, entre els quals destaquen la construcció d’una figura amb bricks de Lego, curses de robots, programació de música, robots i Leds, i el taller ICIQ, a través del qual han obtingut energia mitjançant la imitació de la natura. El CATBOT també ha inclòs xerrades i activitats per a la família, com les “Cúpules de Leonardo”, a través de la qual s’han aixecat estructures de més de 4 m de diàmetre.

El President del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha destacat “la combinació d’oci i educació en un sol esdeveniment que ha permès als assistents explorar els dispositius tecnològics i assolir coneixements d’una forma lúdica i experiencial”.

La iniciativa del CATBOT va néixer després de la participació de Dynamind – Ments Dinàmiques com empresa col·laboradora al CATBRICK 2017, la 6a trobada de Catalunya d’Aficionats a LEGO que es va dur a terme a les instal·lacions de firaReus. Durant l’esdeveniment, l’equip de Dynamind va organitzar el concurs de Projectes de Maquetes de Lego i gran part dels tallers del cap de setmana, per on van passar més de 500 nens i nenes. Donat l’èxit d’aquelles jornades, Dynamind juntament amb firaReus han treballat conjuntament per l’organització d’una fira de robòtica on poder trobar les novetats del sector.

Donada la bona acollida d’aquesta primera edició, el regidor de Promoció Econòmica aposta per la continuïtat d’esdeveniments innovadors “que fomentin la recerca i el naixement de vocacions tecnològiques, fet que té molt sentit en l’entorn de les empreses TIC del territori per donar resposta a les necessitats futures d’ocupació”.

De cara als pròxims esdeveniments, firaReus acollirà la fira de videojocs MR GAME (del 9 a l’11 de novembre), la fira dels nuvis i celebracions, Tot Nuvis (del 16 al 18 de novembre) i el Parc de Nadal (del 27 de desembre al 4 de gener).