Redacció: 28/04/2016

150 persones han participat en la primera jornada Smart Region que s’ha fet aquest matí a firaReus i que ha tingut com a objectiu parlar de les iniciatives per a fomentar un desenvolupament urbà sostenible que s’estan duent a terme al territori, tant a nivell d’administracions públiques, com pel que fa a les empreses privades que treballen productes relacionats amb les noves tecnologies i el creixement urbà.

La jornada, organitzada per firaReus i el Clúster TiC Catalunya Sud, ha comptat amb representants de la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i diversos ajuntaments, entre d’altres. En el seu discurs de benvinguda, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus i President del Clúster TiC Catalunya Sud, Marc Arza, ha posat l’èmfasi en la «necessitat d’aplicar polítiques comunes al territori que facilitin el dia a dia als ciutadans a través de l’aplicació de les noves tecnologies».

El CEO de l’Administració Oberta de Catalunya, Manel Sanromà i el científic i investigador Xavier Martí Rovirosa, han fet les ponències centrals de l’Smart Region, mentre que a la segona part de la jornada s’han dut a terme tres taules rodones. A la primera, «Construint una regió smart», representants de la Diputació de Tarragona, la URV, el Port de Tarragona, la Generalitat i el Clúster TiC s’han centrat en la necessitat de compartir projectes.

Les experiències «smart» de l’Ajuntament de Cambrils i d’empreses com IGS Research, Blau Advisors o Etecnic i també els projectes en mobilitat, comunicació i dades de Reus Mobilitat i Serveis, Telefònica i Secomsa, han estat els temes de les dues taules rodones següents.

D’altra banda, finalment han estat 18 les empreses que han exposat els seus productes vinculats al desenvolupament intel·ligent o smart. Així, s’han pogut veure punts de càrrega per a vehicles elèctrics, jardins en alçada, sensors d’aparcaments, passos de vianants amb sensors intel·ligents i bicis, motos i cotxes elèctrics, entre d’altres.