Redacció: 29/01/2015

La venda multicanal online serà un dels eixos principals de la III edició de la Fira de Comerç Online (FIBO) prevista pel proper dimecres 4 de febrer a les instal·lacions de firaReus. La gamificació, l’ús de les xarxes socials com a canal de venda eficaç i la creació-disseny de botigues online tancaran el gruix de les ponències i tallers programats per a l’edició d’enguany. A falta d’una setmana per a l’inici de la jornada, prop de 400 persones -entre estudiants, autònoms i empresaris- ja han formalitzat la seva inscripció.

Seguint els formats de les edicions anteriors, aquesta III edició de la FIBO comptarà amb un programa formatiu de ponències i tallers a través dels quals es pretén donar a conèixer i posar en pràctica les eines vinculades a l’e-commerce. FIBO és també un espai de networking perquè empresaris i emprenedors intercanviïn la seva experiència i coneixements en la utilització d’Internet per millorar la venda online.

A  més, la fira de Comerç Online és una trobada de networking que té l’objectiu de donar a conèixer les estratègies de posicionament de marca a través d’Internet i les fórmules per millorar la imatge de l’empresa utilitzant les xarxes socials. El saló de Comerç Online és una eina per conèixer i explicar les oportunitats de negoci i promoció que ofereix la xarxa, més enllà del que és purament venda online.

L’estructura del programa es basa en quatre conferències plenàries al matí i un total d’11 tallers de treball a la tarda. Ambdues opcions estan obertes a tothom. L’objectiu d’aquests tallers és posar a la pràctica temes concrets i, per tant, les places poden ser limitades. A més, en el moment de fer la inscripció és necessari indicar a quin taller es vol assistir de manera que les places s’aniran ocupant per ordre d’inscrpció. El cost és de 5 euros. 

Entre les ponències destacades cal ressaltar a Susana Beltrán, directora de màrqueting de Rakuten -una de les companyies de serveis d’Internet més importants del món- qui parlarà de la venda multicanal i l’evolució del comerç online en els darrers anys; Albert Abelló, representant de l’empresa Ilustrum, detallarà les possibilitats de la gamificació com a eina per augmentar les vendes online. Finalment, Xavier Mas desenvoluparà una ponència sobre el model Canvas: una anàlisi extensa per definir la viabilitat d’un negoci. Durant la tarda es desenvoluparan els tallers monogràfics de temàtiques diverses com posicionament, estratègia, logística, APPs, xarxes socials o passarel·les de pagament.

La III edició del la FIBO tancarà portes a les 18h amb el sorteig d’un portàtil (gentilesa de BEEP) i la creació d’una botiga online (gràcies a Comercios Online).