Redacció: 27/05/2014

L’atenció pediàtrica en els diferents àmbits sanitaris centrarà el XXV Congrés Estatal de Tècnics d’Infermeria i Farmàcia que, a partir de demà dimecres i fins divendres, se celebrarà a les instal·lacions de firaReus. Més de 350 tècnics d’aquests àmbits participaran d’un total de 30 ponències i podran visualitzar els 100 pòsters exposats en els diferents panells habilitats al foyer de les instal·lacions de l’espai firal.

La presidenta del Congrés, Alícia Martín, ha detallat durant la presentació del congrés, que arriba per primer cop a Catalunya, comptarà amb la participació de prestigiosos professionals i experts que portaran a debat l’atenció pediàtrica sota diferents òptiques i enfocs. Martín ha exposat que entre les ponències més destacades, els experts parlaran sobre el maltractament infantil, els protocols a seguir en casos de dolor a les urgències clíniques així com els tractaments farmacològics més adequats en diferents patologies. A més, la presidenta d’aquest XXV congrés ha dit que experts cirurgians donaran a conèixer noves tècniques de trasplant de cor infantil. Entre d’altres, Alícia Martin ha anunciat que la ponència inaugural anirà a càrrec del doctor Joaquín Escribano, director del servei de pediatria de l’Hospital Sant Joan de Reus.

Des de l’organització del congrés, s’ha volgut destacar també que aquest seguit de ponències ha de servir, de fons, per impulsar un debat i intercanviar experiències entre diferents professionals. Aquest XXV Congrés està organitzat per la Fundació per a la Formació i Avenç de la Infermeria (FAE) amb la col·laboració del Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE).

L’àmbit sanitari és una de les línies estratègiques de la captació de congressos de firaReus conjuntament amb el de la nutriició, tecnologia, industrial i universitari.