Redacció: 20/04/2016

Uns 150 metges especialistes en limfomes de tot l’Estat participaran els propers 22 i 23 d’abril a FiraReus en el “IX Curso GOTEL de formación en linfomas” organitzat per l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. El Grupo Oncológico para el Tratamiento y Estudio de los Linfomas (GOTEL) és una associació científica integrada a la Sociedad Española de Oncología Médica i constituïda per una xarxa de serveis d’oncologia d’alt nivell distribuïts per tot l’Estat espanyol. GOTEL organitza des de 2005 aquest curs amb l’objectiu d’actualitzar tota la informació relativa a les malalties tumorals que tenen a veure amb el sistema limfàtic.

Els limfomes són un grup de més de quaranta malalties diferents i de manera general es poden classificar en dos grans grups: els limfomes de Hodgkin i la resta, els limfomes no hodgkinians també anomenats limfomes no Hodgkin. L’evolució de la malaltia pot ser diferent depenent dels tipus de limfoma; des dels limfomes de baixa malignitat que poden no requerir tractament durant llargs períodes de temps, fins als limfomes d’alt grau de malignitat que es comporten agressivament i han de tractar-se de forma urgent. Aquest curs abordarà cadascun dels limfomes existents i enguany com a novetat es dedicarà la sessió de divendres a la tarda a exposar totes les línies d’investigació en les que està treballant el grup GOTEL.

En la presentació del curs, la Sra. Noemí Llauradó, presidenta del Consell d’Administració de l’Hospital ha destacat el fet que “al curs s’analitzaran tots els tipus de limfomes i els tractaments actuals i de futur”. Per la seva part, el Dr. Gumà ha explicat que “els limfomes són el sisè tumor més freqüent tant en homes com en dones” i ha ressaltat que “el limfoma és el paradigma del tumor que respon bé a la quimioteràpia i la radioteràpia, si bé recentment han sortit nous fàrmacs que han representat un salt qualitatiu i també quantitatiu, pel que fa a curacions, molt important”.

El Curs finalitzarà amb una conferència magistral a càrrec del Dr. Eduardo M. Sotomayor del George Washington Cancer Center titulada “The future of personalitzad medicine in lymphomas: is it ready for prime time?” on s’analitzaran els últims avenços en els tractaments personalitzats dels limfomes.

Podeu consultar el programa del curs a l’enllaç: http://grupolinfomas.es/