Redacció: 28/01/2015

Més de 200 professionals mèdics arribats de diferents punts del país es reuniran aquest divendres i dissabte a la II edició del Congrés de Pediatria Pràctica a firaReus. Tot i que el congrès començarà el divendres a primera hora de la tarda, els tallers organitzats des de primera hora del matí seran el tret de sortida de dues sessions de treball amb la finalitat de posar en comú el dia a dia dels pediatres. Així, la interpretació de l’espirometria, la radiologia pediàtrica bàsica, el trastorn per dèficit d’atenció i hipertactivitat (TDAH) o l’estat actual de les vacunes al nostre medi seran algunes de les ponències més rellevants.


Suma de sinèrgies entre l’ICS i l’Hospital Sant Joan de la ciutat

La inauguració institucional del congrés es durà a terme a l’Auditori Antoni Gaudí anirà a càrrec de Teresa Gomis, Joaquin Escribano, Jordi Segarra, Josep Basora i Pere Romero. Així mateix, des de l’organització del congrés s’ha posat de relleu la suma de sinèrgies entre l’ICS i l’Hospital Sant Joan de la ciutat per a la realització d’aquest congrés i que els professionals puguin compartir experiències de les seves jornades de treball.

Teresa Gomis, presidenta del Grup Salut Reus ha destacat ‘el gran valor que tenen iniciatives com aquesta en el foment de la formació continuada entre els professionals i com a punt de trobada idoni per l’intercanvi d’experiències entre especialistes de primer nivell. Enguany –ha afegit- celebrem la segona edició del curs, la qual cosa demostra la voluntat de continuïtat i consolidació d’aquest fòrum de debat’.

Així mateix, el regidor de Promoció de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha insistit que les instal·lacions de firaReus són el marc ideal per a la celebració d’aquest tipus de congressos. Segons Arza, l’Auditori Antoni Gaudí permet acollir diferents sessions de treball que recolzen el full de ruta de la ciutat en els camps de la Nutrició, Salut, Indústria i el món de les TIC.  En la mateixa línia, Arza s’ha sumat al posicionament dels organitzadors del congrés i ha insistit en la necessitat de sumar esforços entre l’Institut Català de la Salut i l’Hospital de Reus en l’atenció pediàtrica.

L’activitat congressual a les instal·lacions de firaReus continuarà al mes de maig (els dies 14 i 15) amb les sessions de treball de la Fundació Contra el Càncer (FUNCA).