Redacció: 24/02/2016

Més de 500 persones han participat en els tallers i conferències que s’han dut a terme al llarg de tot el dia a firaReus, en el marc de la Fira de Comerç i Màrqueting Digital, Ficommerce. Des de l’organització es valora molt positivament l’acollida del certamen que en aquesta edició ha fet un canvi d’orientació cap a la professionalització i cap als continguts de posicionament web i màrqueting digital, després de tres edicions de Fibo, la Fira de Botigues Online, dedicada a aspectes relacionats amb la creació d’un comerç electrònic. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha assegurat que «el canvi d’orientació d’aquesta fira ha estat un encert que s’ha fet palès en l’èxit de convocatòria que ha tingut».

Segons s’ha posat de manifest durant la fira Ficommerce, el comerç digital ha de mantenir la tendència a l’alça que ha tingut en els darrers anys. En aquest sentit, els negocis que tenen més presència a internet són les agències de viatges (19,6%), les companyies aèries (13,3%) i el sector tèxtil (6%).

El programa de Ficommerce ha contemplat la realització de fins a quatre tallers en paral·lel sobre diverses temàtiques, de manera que el públic assistent ha anat triant el contingut més vinculat a les seves necessitats professionals. Pel que fa als tallers avançats dedicats al posicionament web a través de SEM, SEO i Google Analytics, s’ha cobert les places oferides que eren d’una vintena de persones per cada un d’ells.

La Fira de Comerç i Màrqueting Digital tancarà les seves portes a les sis de la tarda amb el lliurament del Premi Ficommerce al projecte ‘Lidia.space’ de Lidia Guerrero, el qual té l’objectiu de treballar l’educació i les potencialitats dels més petits a través de l’anàlisi dels seus vídeos favorits a YouTube.

L’activitat firal continuarà el cap de setmana del 5 i 6 de març amb la realització del Saló de la Mascota, Bestial.