Redacció: 27/04/2016

Més de cent persones s’han inscrit a la jornada Smart Region que es durà a terme demà a les instal·lacions de firaReus i que ha estat organitzada conjuntament per firaReus i el Clúster TIC Catalunya Sud. La jornada, que començarà a les 9 del matí, comptarà amb la participació de destacats experts de sectors vinculats al desenvolupament urbà sostenible o «intel·ligent».

En aquest sentit, una de les ponències centrals serà la de Manel Sanromà, qui va ser fundador de la xarxa ciutadana, TINET i gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona, entre d’altres. Actualment és CEO de l’Administració Oberta de Catalunya, que té com a missió col·laborar amb les administracions públiques catalanes en l’adopció i desenvolupament de polítiques per a la millora dels serveis públics mitjançant productes relacionats amb les tecnologies de la informació i les comunicacions.

També participarà en l’Smart Region com a ponent Xavier Martí Rovirosa, reconegut científic i investigador, propietari de l’empresa IGS Research i investigador de la Czech Academy of Sciences, qui se centrarà a explicar processos de transferència tecnològica que es podrien aplicar al territori i els sistemes de sensors per a detecció de terretrèmols impulsats des de la seva empresa de Tarragona, que s’estan exportant a tot el món i que tenen aplicacions també per a les ciutats «smart».

Les setze empreses que exposaran els seus productes durant la jornada estan vinculades a productes que treballen per un desenvolupament sostenible, com ara punts de càrrega per a vehicles elèctrics, jardins en alçada, sensors d’aparcaments, pasos de vianants amb sensors intel·ligents i bicis, motos i cotxes elèctrics, entre d’altres.

El regidor de Promoció Econòmica i President del Clúster TIC Catalunya Sud, Marc Arza, atendrà als mitjans demà a les onze del matí al Foyer Marià Fortuny, on es desenvoluparà tota l’activitat relacionada amb l’Smart Region.