Redacció: 23/02/2017

Les instal·lacions de firaReus han acollit aquest matí un acte de reconeixement a la comunitat mèdica per la seva implicació en l’organització de congressos a la ciutat. Des de la posada en funcionament de les instal·lacions de l’Edifici Tecnoparc fa gairebé 6 anys, el Centre de Fires i Convencions haurà acollit un total de 14 congressos d’àmbit autonòmic, estatal o internacional, que han portat a la ciutat a uns 4.600 congressistes.

Les especialitats en les quals s’han dut a terme els congressos de l’àmbit mèdic són arterioesclerosi, radiologia, nutrició, infermeria, farmàcia, pediatria, oncologia, cures pal·liatives, digestologia, pneummologia i urgències i emergències. Els professionals d’aquestes àrees, a través de les seves societats mèdiques, han proposat aquestes instal·lacions com a seu del congrés de la seva especialitat dipositant la confiança en l’equip de professionals del centre de convencions.

Durant l’acte s’ha fet una presentació de l’activitat de reunions i les possibilitats de les instal·lacions firals. A més, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Reus i presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, ha destacat «l’aliança entre firaReus i Hospital, dues institucions emblemàtiques de la ciutat i motors econòmics de la ciutat i el territori, a través de les quals s’han portat a Reus congressos de primer nivell». Llauradó també ha agraït als professionals de l’Hospital l’esforç que realitzen per portar a la ciutat congressos i jornades d’un gran valor afegit, que fomenten la investigació en l’àmbit sanitari.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora del Catalunya Convention Bureau (CCB), Sònia Serracarbassa, qui ha valorat molt positivament l’activitat que es genera des de les instal·lacions de firaReus i la tasca feta pels professionals de l’àmbit sanitari, pel que fa a l’organització de congressos a la ciutat. Reus és una de les 9 destinacions catalanes que el CCB promociona com destinació de congressos, juntament amb Sitges, Castelldefels, Girona, Lloret de Mar, Tarragona, Reus, Port Aventura i Lleida. Aquestes ciutats compleixen els següents requisits: tenen un palau de congressos amb auditori, sales, zona expositiva i de càtering, i també oficina de congressos, capacitat hotelera i bones comunicacions.

Enguany firaReus acollirà un total de 5 congressos d’àmbit català o estatal, 3 dels quals són de l’àmbit sanitari: el IV Congrés de Pediatria Pràctica (31 març i 1 abril), el Congrés Català d’Urgències i Emergències Mèdiques (27 i 28 abril), el Congrés d’Arxivística de Catalunya (del 4 al 6 maig), el Congrés Internacional de la Bicicleta (18 i 19 maig) i les Jornades de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (27 i 28 octubre).