Redacció: 23/12/2013

firaReus tanca un any d’activitat històric en totes les seves vessants: organització de fires, congressos i mercat de reunions. Així durant aquest any s’han realitzat 148 actes, 13 fires i 4 congressos. Pel que fa a les fires, quatre han estat de nova creació: la Fira de Botigues Online FIBO, la Fira de la Gent Gran, la ReuSport i el saló Cupcake Reus. A més d’aquestes, també s’han dut a terme la resta de fires consolidades del calendari firal com són Epocauto, Bestial, el Saló de la Moto, la Fira de Sant Jaume, exproReus i Tot Nuvis. Enguany també s’han realitzat a les instal·lacions de firaReus altres fires organitzades per empreses i institucions externes com ara la fira Mystic’s, el Reus Fashion Festival i el Parc de Nadal.

Pel que fa al nombre d’actes organitzats, enguany han estat 148 respecte als 122 de 2012. El perfil dels actes ha estat molt variat i ha constat tant de reunions d’empresa, com de presentacions de productes, conferències, tallers, jornades tècniques, etc.

Aquestes són algunes de les dades que es van posar de manifest en la reunió del Comitè Executiu de firaReus, duta a terme divendres passat a les intal·lacions de firaReus. 

La regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, ha destacat que “la missió de firaReus és crear, promoure i acollir esdeveniments de tot tipus que estiguin orientats a la dinamització dels sectors econòmics de la ciutat i de l’entorn i que ajudin a la projecció exterior de Reus, sota criteris de viabilitat”.

De la seva banda, segons el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, “des de l’àmbit firal es treballa per consolidar, millorar i renovar el calendari firal de cara al posicionament de firaReus com a centre promotor de fires innovadores de qualitat”.

Entre els objectius per al 2014 hi ha la potenciació de la comercialització de les instal·lacions com a seu de congressos i convencions en el mercat estatal, francès, anglès i alemany. També es treballarà per a diversificar les activitats, les fonts d’ingressos i l’impacte en el teixit econòmic local i es continuarà amb la captació d’espectacles que es puguin dur a terme a l’Auditori Antoni Gaudí, seguint la línia de l’espectacle de monòlegs de El Club de la Comedia, que es va realitzar ahir a la tarda.