Redacció: 03/06/2014

Les instal·lacions de firaReus s’ompliran de glamour i solidaritat el proper 12 de juny amb la 8a edició dels Premis Gaudí-Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència. Enguany, el jurat dels guardons ha reconegut la tasca en àmbits diversos de deu personalitats, entre els quals destaca la menció a Pau Gasol (Esports), Lluís Bassat (Comunicació) i Anna Ferrer, la vídua del missioner Vicenç Ferrer. Precisament, els reconeixements Gaudí-Gresol volen impulsar una ‘ànima solidària’ i lliurarà els beneficis obtinguts del sopar posterior a l’acte a la Fundació Vicente Ferrer per construir habitatges a l’Índia.

Per segon any consecutiu, el sopar posterior a l’entrega dels Premis Gaudí-Gresol tindrà una vocació solidària. Així, amb els beneficis obtinguts s’impulsarà un projecte de construcció de cases al cost unitari de 1.700 euros. Tal i com han explicat els responsables de la Fundació Vicente Ferrer, el projecte no només inclou construir les cases sinó que passaran a ser propietat de dones del territori on actúa la Fundació per ‘dotar de seguretat i confiança les dones, que tradicionalment ho tenen molt difícil a la Índia’. El projecte d’habitatges també implica la comunitat d’Anantapur, a l’Estat d’Andhra Pradesh, que ha de gestionar amb l’administració de la zona els terrenys i han d’aconseguir la mà d’obra per aixecar les cases.

Amb aquest horitzó, el jurat dels Gaudí-Gresol ha volgut reconèixer la tasca d’Anna Ferrer (Obra Social), la vídua del missioner Vicente Ferrer. El llistat de premis, a més dels noms esmentats del basquetbolista Pau Gasol i el publicista Lluís Bassat, el completen les següents personalitats: Imanol Arias (Cinema, TV, Art Dramàtic); el reusenc Ignasi Buqueras (Sociologia); el director d’El Periódico de Catalunya, Enric Hernández (Premsa i Periodisme); l’exministra Ángeles González-Sinde (Literatura); Nandu Jubany (Gastronomia); el responsable de BASF Erwin Rauhe (Lideratge empresarial) i l’escultor japonès Etsuro Sotoo. 

 

-Informació extreta del ReusDigital-