Redacció: 16/11/2015

Aquest cap de setmana es realitzarà una nova edició de Tot Nuvis a firaReus, la fira dels nuvis i les celebracions que enguany compleix 23 edicions. Tot Nuvis tindrà 100 expositors i ocuparà una superfície de 4.500 m2 als quals s’han d’afegir els 1.000 m2 de superfície de la passarel·la on es realitzaran dues desfilades de moda nupcial.

El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha assegurat que «Tot Nuvis és ara mateix l’única fira dedicada als nuvis i a les celebracions que es fa a la demarcació de Tarragona i és una de les més consolidades de Catalunya».

Actualment el cost mitjà d’un casament està al voltant dels 20.000 € i segons l’IDESCAT, l’any passat es van realitzar uns 26.000 casaments a Catalunya, gairebé 3.000 dels quals a la nostra demarcació. El 80% d’aquests casaments van ser civils mentre que el 20% restant, religiosos. La mitjana d’edat per casar-se és de 34 anys en el cas dels homes i de 32 en el de les dones.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha destacat «l’impacte que tenen els casaments en l’àmbit econòmic i el fet que una fira d’aquestes característiques es mantingui estable i a l’alça en el calendari de firaReus després de 23 edicions».

Pel que fa als expositors, destaquen especialment dos sectors presents a la fira. D’una banda la restauració, amb el 31% dels estands i de l’altra els de la fotografia i vídeo de boda que són un 21,5% dels estands de la fira. La resta de sectors presents a Tot Nuvis són: viatges, vestits de nuvi i núvia, música i animació, complements, servei de wedding planners, floristeries, joies, perruqueria i estètica, vehicles i protocol. Enguany destaca com a novetat la presència de dos estands d’empreses de fotomaton, una tendència a l’alça en bodes i celebracions. El vestíbul de fira també tindrà un photocall amb un «Reserva la data», on els nuvis es podran fer una foto amb la data de la seva boda per enviar-la als convidats i recordar-los la data del seu casament.

Les desfilades de moda nupcial es faran dissabte 21 i diumenge 22 a les sis de la tarda, i permetran conèixer les últimes tendències en vestits de nuvi i núvia, i també complements i moda infantil. Altres activitats previstes són l’assessorament en protocol nupcial – un clàssic ja de Tot Nuvis – i les actuacions musicals.

Tot Nuvis tancarà el calendari de fires organitzades per firaReus. Tot i amb això, encara es realitzaran dues fires més abans d’acabar l’any, ECOREUS, organitzada per una empresa externa i que es realitzarà el cap de setmana següent de Tot Nuvis i el Parc de Nadal, organitzada per Reus Esport i Lleure i que es farà del 27 de desembre al 4 de gener.