Redacció: 26/05/2016

La realitat de la impressió 3D, les aplicacions, noves tendències i el futur del sector han centrat l’activitat de les instal·lacions de firaReus aquest matí. Una cinquantena de professionals han participat en la jornada presentant els seus productes i compartint les seves experiències a les diferents conferències i taules rodones que s’han dut a terme. 

El Foyer Marià Fortuny ha acollit aquesta jornada que s’ha realitzat per segon any consecutiu i que ha estat organitzada per firaReus. Per al regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, «és interessant fomentar els actes de caire tecnològic al territori, tenint en compte el creixent nombre d’empreses del sector TiC que s’hi instal·len».

Durant la jornada també s’han presentat els casos d’èxit d’utilització de la impressió 3D de la Pastisseria Huguet de Reus, que utilitza aquest tipus d’impressores per a fer els motlles d’algunes de les seves conegudes figures de xocolata i de Reus Mobilitat i Serveis, on aquest tipus d’impressores es fan servir per a fabricar recanvis i peces per a maquinària d’aquesta empresa municipal, o bé l’empresa Geart Models que aplica el 3D en el camp artístic/cultural produint motlles per a la producció de figures, peces del seguici popular, etc.

La jornada també ha comptat amb una petita zona expositiva on s’han pogut veure els productes de LaserLab 3D, Fitt 3D, Petits enginyers, iFusionShop, Geart Models i Tr3sDland.

La jornada ha finalitzat amb una sessió de networking que ha servit per a intercanviar experiències i posar de manifest les necessitats d’un sector que està creixent sobretot a nivell industrial i la necessitat de nous professionals especialitzats en el disseny i la realització de projectes 3D per tal d’assessorar als clients i optimitzar recursos.